ΕΛΛΑΔΑ

To «αντίο» του Σωτήρη Τσιόδρα στον Μανώλη Γλέζο

To «αντίο» του Σωτήρη Τσιόδρα στον Μανώλη Γλέζο
ΙΝΤΙΜΕ

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας είπε το δικό του «αντίο» στον Μανώλη Γλέζο. 

«Θέλω να απευθύνω και εγώ σήμερα χαιρετισμό στον άνθρωπο που ήταν ο πρώτος ήρωας της εθνικής αντίστασης με το κατέβασμα της σβάστικας από την Ακρόπολη.

Έδωσε το μήνυμα του αγώνα για την ελευθερία σε όλη την σκλαβωμένη Ευρώπη. Δεν θα ξεχάσω την ειλικρινή συζήτηση που είχα μαζί του πριν μερικά χρόνια σε μια εντελώς τυχαία αλλά ευεργετική για μένα συνάντηση. Ας αντιμετωπίσουμε και εμείς ηρωικά αυτή την πάλη με τον αόρατο εχθρό», είπε χαρακτηριστικά.



Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Μανώλη Γλέζου

Όπως ανακοινώθηκε, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου και Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, ύστερα από πρόταση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, η κηδεία του Μανώλη Γλέζου θα γίνει δημοσία δαπάνη.

Επίσης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, αποφάσισε την παραχώρηση τιμής ένεκεν τάφου στο Α΄ Νεκροταφείο, στην οικογένεια του Μανώλη Γλέζου, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και τιμής στον σπουδαίο πατριώτη και αγωνιστή με την τεράστια προσφορά στην πατρίδα και τη δημοκρατία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ