ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Ζαχαράκη: Ο στόχος για τις Πανελλήνιες και η επιστροφή στα θρανιά

Κορωνοϊός - Ζαχαράκη: Ο στόχος για τις Πανελλήνιες και η επιστροφή στα θρανιά
ΙΝΤΙΜΕ

«Έχουμε εκφράσει την πρόθεσή μας να δώσουμε προτεραιότητα σε αυτήν τη μάχη για την επάνοδο στην ομαλότητα στα παιδιά που έχουν μπροστά τους το εγχείρημα των πανελλαδικών εξετάσεων. Για αυτό εκδώσαμε την απόφαση για τη μείωση της ύλης. Ο στόχος είναι να ξεκινήσουμε ιδανικά στις 15 Ιουνίου και να τις ολοκληρώσουμε το αργότερο στις 15 Ιουλίου».

Αυτό τόνισε, μιλώντας στον Star, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία εξέθεσε το πλάνο της κυβέρνησης για την επιστροφή στα θρανία.

«Προσπαθούμε να ενσωματώσουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ώστε η επάνοδος να είναι ασφαλής. Περιμένουμε όλες τις κατευθυντήριες γραμμές από τους ειδικούς, Έχουμε κάνει προκαταρκτικές συζητήσεις για την τελική διαρρύθμιση των αιθουσών τον αερισμό και την εξαντλητική καθαριότητα… Περιμένουμε τους κανόνες για τη χρήση αντισηπτικών, τη λειτουργία του κυλικείου και του προαύλιου χώρου, των τουαλετών και όλες τις άλλες χρήσεις», είπε η υφυπουργός, ενώ σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχει ειπωθεί κάτι για μάσκες στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, στις συζητήσεις που έχουν γίνει με τον ΕΟΔΥ.

«Θα υπάρξει μία σταδιακή επάνοδος των παιδιών μας. Για τα παιδιά της Γ’ Λυκείου είναι σημαντικό να ξανακαθίσουν στα θρανία τους και να λύσουν τις απορίες τους τους με τους καθηγητές τους», είπε, και συμπλήρωσε πως για τους υπόλοιπους μαθητές αναμένονται τα νεότερα στοιχεία σχετικά με την πανδημία ώστε η επάνοδός τους να είναι ασφαλής.

Συνεχίζοντας και αναφερόμενη στο σενάριο παράτασης της σχολικής χρονιάς ανέφερε πως «για τα παιδιά του Δημοτικού είναι μεγαλύτερο το περιθώριο, μέχρι το τέλος του Ιουνίου», ενώ σημείωσε πως για τη δευτεροβάθμια μεγάλο ζήτημα είναι η δέσμευση των σχολικών αιθουσών για τις πανελλήνιες.

Τέλος, αναφερόμενη στην ύλη είπε: «αυτή τη στιγμή τα παιδιά με την τηλεκπαίδευση κάνουν και την επανάληψη και την εμπέδωση και δημιουργείται η προϋπόθεση για την επιστροφή στην τάξη», ενώ συμπλήρωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να μετακυληθεί μέρος της σχολικής ύλης την επόμενη χρονιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ