ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη 40χρονος δημοτικός αστυνομικός για παιδοφιλία

Συνελήφθη 40χρονος δημοτικός αστυνομικός για παιδοφιλία
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχηματίστηκε ήδη δικογραφία εις βάρος του για παραβίαση διατάξεων περί πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, προσέλκυση παιδιών με στόχο τη σεξουαλική κακοποίηση και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων.

Στα ίχνη του 40χρονου οδηγήθηκαν οι αρχές έπειτα από καταγγελία μιας μητέρας που ανακάλυψε πως η 13χρονη κόρη της συνομιλούσε με αγνώστους σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και αντάλλασε μηνύματα ερωτικού περιεχομένου όπως και γυμνές φωτογραφίες της κατόπιν προτροπής των χρηστών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ζήτησε άρση απορρήτου και σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε έρευνα και ταυτοποίηση ηλεκτρονικών ιχνών που τους οδήγησαν στο πρόσωπο του 40χρονου. Οι αστυνομικού πήγαν στην οικία του κατηγορουμένου και με έρευνα στα ψηφιακά του μέσα ταυτοποίησαν την εμπλοκή του στο χώρο της παιδικής πορνογραφίας.

Ο δημοτικός αστυνομικός οδηγήθηκε με αυτόφωρη διαδικασία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και έχουν ήδη κατασχεθεί από την κατοχή του ένας φορητός υπολογιστής, ένα κινητό τηλέφωνο με δύο κάρτες SIM και μια εσωτερική κάρτα αποθήκευσης. Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών για περαιτέρω ανάλυση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ