ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Έντονα καιρικά φαινόμενα από σήμερα έως την Καθαρά Δευτέρα

Καιρός: Έντονα καιρικά φαινόμενα από σήμερα έως την Καθαρά Δευτέρα
Στάλες βροχής σε τζάμι, στην Ακροποταμιά Ηλείας, όπως τις αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός, την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 EUROKINISSI/Αντώνης Νικολόπουλος

Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα του Σαββάτου και από τα δυτικά με ισχυρές βροχές, χιόνια στα ηπειρώτικα ορεινά και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους άνεμους.

Τα έντονα φαινόμενα θα εξελιχθούν ως εξής:

  • Σάββατο: Από το απόγευμα θα κάνουν την εμφάνισή τους στα νησιά του Ιονίου και σταδιακά στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και τη Δυτική και κεντρική Μακεδονία.
  • Κυριακή: Θα επεκταθούν στην Ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και σταδιακά τη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου.
  • Καθαρά Δευτέρα: Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχειά, τα έντονα φαινόμενα της προηγούμενης ημέρας βαθμιαία θα εξασθενίσουν. Θα επικρατήσουν όμως βόρειοι, θυελλώδεις ανεμοι στην ανατολική και νότια χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ