ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε κακοποιούς που λήστευαν σπίτια και σκότωναν τους ιδιοκτήτες

Χειροπέδες σε κακοποιούς που λήστευαν σπίτια και σκότωναν τους ιδιοκτήτες
Περιπολικό, αστυνομία (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Αδίστακτοι οι Αλβανοί, που αποτελούσαν τη σπείρα των ληστών, δεν δίστασαν να σκοτώσουν δυο ανθρώπους για να αρπάξουν ότι χρήματα είχαν.

Στα χέρια των αρχών έπεσαν οι κακοποιοί που δρούσαν περίπου δυο χρόνια και μάλιστα αρχηγικό μέλος της συμμορίας έδινε τις εντολές μέσα από τις φυλακές όπου εκτίει ποινή φυλάκισης για κλοπές.

Οι κακοποιοί με κουκούλες και γάντια είχαν εισβάλει στις 12 Μαρτίου του 2015 σε κατάστημα ψιλικών στην Ελευσίνα και πυροβόλησαν στο κεφάλι, συγκεκριμένα στο κρόταφο, τον ιδιοκτήτη για να αρπάξουν χρήματα από το ταμείο.

Λίγο αργότερα έφυγαν από το κατάστημα με ένα αυτοκίνητο που τους περίμενε συνεργός τους και στη περιοχή Γλυκά Νερά έκαψαν το αυτοκίνητο για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Και ενώ είχαν δολοφονήσει με τέτοια αγριότητα άνθρωπο, συνέχισαν να κάνουν ληστείες σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Λίγους μήνες αργότερα έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι ενός παντοπώλη στον Ασπρόπυργο και την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του για τη δουλειά του τον ακινητοποίησαν τον υποχρέωσαν να μπει ξανά στο σπίτι και αφού άρπαξαν χρυσές λίρες, χρήματα και κοσμήματα, την ώρα που έφευγαν έσπρωξαν με μανία την ηλικιωμένη πεθερά του, με αποτέλεσμα η γυναίκα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι και να πεθάνει λίγο αργότερα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Πάντως οι αξιωματικοί της ασφαλείας υποστηρίζουν ότι από την έρευνα και το DNA έχει θα προκύψουν και άλλες περιπτώσεις ληστειών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ