ΕΛΛΑΔΑ

Για νέα λουκέτα προειδοποιούν οι καταστηματάρχες μετά τη φοροκαταιγίδα

Για νέα λουκέτα προειδοποιούν οι καταστηματάρχες μετά τη φοροκαταιγίδα
Eurokinissi/Χασιάλης Βάιος

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι καταστηματάρχες σε όλη τη χώρα, τονίζοντας πως ο τζίρος τους έχει πέσει κατά 25% συγκριτικά με τα την περσινή χρονιά.

Με την αγορά να βρίσκεται ήδη σε δεινή θέση, η κατανάλωση και η ζήτηση έχει φτάσει στο ναδίρ, όπως τονίζει στο CNN Greece ο ΓΓ του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και μέλος του ΔΣ του ΕΕΑ, κ. Νίκος Κογιουμτσής, και η οποιαδήποτε επιβάρυνση στη φορολογία και στις ασφαλιστικές εισφορές θα επιδεινώσει την ήδη χειμαζόμενη αγορά.
Η λήψη αυτών των μέτρων θα σημάνει αύξηση των λουκέτων στα υπό «κατάρρευση» καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα.

Έρευνες της ΕΣΕΕ όσο και της ΓΣΕΕΒΕ δείχνουν πως εάν συνεχιστεί η φορο-καταιγίδα στην αγορά, τότε αναμένεται μέσα στο επόμενο τρίμηνο να μπουν άλλα 20.000 λουκέτα και συνεπώς να αυξηθεί κατά 50.000 ο αριθμός των ανέργων.

Μικρό καλάθι για την Πασχαλινή αγορά

Μικρό καλάθι κρατούν φέτος το Πάσχα οι καταστηματάρχες καθώς όπως τονίζουν προς το παρόν η καταναλωτική κίνηση είναι σχεδόν μηδενική.

Η αισθητά μειωμένη κίνηση στη αγορά, όπως τονίζει ο κ. Κογιουμτσής, οφείλεται κυρίως στην ψυχολογία του καταναλωτικού κοινού καθώς η επιπρόσθετη επιβάρυνση των 5δις κρατά τα πορτοφόλια κλειστά.

Τις τελευταίες τους ελπίδες για ρευστότητα στην αγορά, έχουν εναποθέσει στις εκπτώσεις που θα ακολουθήσουν μετά τις Πασχαλινές διακοπές.

Οι καταστηματάρχες ευελπιστούν πως μια περαιτέρω μείωση στις ήδη χαμηλές τιμές θα δελεάσουν τους καταναλωτές ώστε να επισκεφθούν τα καταστήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ