ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα
astynomia.gr

Επιτήδειοι είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος ιδιοκτητών αυτοκινήτων καθώς κατάφεραν να κλέψουν πάνω από 50 οχήματα, ενώ δεν τους σταματούσε ούτε το σύστημα ακινητοποίησης αυτοκινήτου "immobilizer".

Συγκεκριμένα, είχαν δημιουργήσει ένα εξελιγμένο, ειδικό λογισμικό που μπορούσε να απενεργοποιήσει το ηλεκτρονικό σύστημα ακινητοποιήσεις των οχημάτων.

Ήταν δε τόσο καλά οργανωμένοι που για να είναι σίγουροι ότι το αυτοκίνητο που έκλεψαν δεν είχε σύστημα εντοπισμού GPS, αμέσως μετά την κλοπή το στάθμευαν σε συγκεκριμένη περιοχή στη νέα Φιλαδέλφεια και μετά από τρεις ημέρες το πήγαιναν σε αποθήκες όπου το διέλυαν και πουλούσαν σε ανταλλακτικά.

Τα αυτοκίνητα που προτιμούσαν ήταν Smart και τα μέλη της σπείρας φρόντιζαν αμέσως μετά την κλοπή να αλλάξουν πινακίδες κυκλοφορίας ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί από περιπολικά που θα έκαναν έρευνες και αναζητήσεις των οχημάτων.

b1099f1a f43a 4199 ba94 a661f7b3ff2d copy

Πηγή: astynomia.gr

Τα κέρδη από την πώληση των ανταλλακτικών ήταν τεράστια. Συνολικά συνελήφθησαν δύο άτομα και αναζητούνται αλλά δύο από τις αστυνομικές αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ