ΕΛΛΑΔΑ

Τα ερωτήματα που απασχολούν του εμπειρογνώμονες της οικογένειας Μαυρίκου

Τα ερωτήματα που απασχολούν του εμπειρογνώμονες της οικογένειας Μαυρίκου
CNN Greece

Ευρήματα τα οποία πρέπει να αξιολογηθούν ιδιαίτερα προσεκτικά βρέθηκαν από την αυτοψία που διενέργησαν οι εμπειρογνώμονες της οικογένειας του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου στο σημείο όπου κάηκε το αυτοκίνητό του το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης.

Από την έρευνα προέκυψαν ερωτήματα που απασχολούν τους εμπειρογνώμονες οι οποίοι αναμένουν πλέον την αυτοψία στο αυτοκίνητο του εκδότη, που θα γίνει πιθανότατα την Τετάρτη αλλά και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων εντός του επόμενου δεκαημέρου.

Σύμφωνα με τους κ.κ Γιώργο Ραφτογιάννη ειδικό εξεταστή σε θέματα ιχνών εργαλείων και Νίκο Διαμάντη πρώην υποστράτηγο πυροσβεστικού σώματος, νομικό σύμβουλο Πυρασφάλειας και πολιτικής προστασίας τρία είναι τα ευρήματα που τους απασχολούν:

Πρώτον, τα ίχνη λαδιού που βρέθηκαν σε πέντε διαφορετικά σημεία πριν από το σημείο που έγινε η πρόσκρουση του οχήματος. Το συγκεκριμένο εύρημα αξιολογείται καθώς δείχνει είτε μηχανικό πρόβλημα του αυτοκινήτου είτε βιολογικό πρόβλημα του οδηγού.

Δεύτερον, στη σημερινή αυτοψία, βρέθηκαν αντικείμενα τα οποία δεν είναι σαφές αν ήταν εντός του αυτοκινήτου πριν την πρόσκρουση. Αυτό θα ξεκαθαριστεί με την αυτοψία που θα γίνει στο αυτοκίνητο του Μαυρίκου εντός της εβδομάδας.

IMG 3092

Τρίτον και σημαντικότερο, το γεγονός ότι, όπως δείχνουν τα στοιχεία, ο Μαυρίκος παρέμεινε ακίνητος στο αυτοκίνητο μέχρι και 30 δευτερόλεπτα μετά την πρόσκρουση μέχρι να ξεσπάσει η φωτιά. Το γεγονός, σύμφωνα με τους κ.κ Ραφτογιάννη και Διαμαντή αυτό προκαλεί ερωτηματικά και ήδη η Αστυνομία επιχειρεί να βρει τους πρώτους οδηγούς που βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να καταθέσουν για την κατάσταση του Μαυρίκου πριν ξεσπάσει η φωτιά. Πάντως, ιδιαίτερα κατατοπιστική για το συγκεκριμένο ερώτημα αναμένεται να είναι η τοξικολογική εξέταση που θα πραγματοποιηθεί εντός του επόμενου δεκαημέρου

"Ήρθαμε εδώ για να βρούμε τι στοιχεία έχουν απομείνει και να δούμε πως αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Εντοπίσαμε διάφορα σημαντικά στοιχεία τα οποία θα πρέπει να σχετιστούν με το όχημα και να αναλυθούν για να δώσουμε την οποιαδήποτε περαιτέρω προσέγγιση και διαπίστωση. δήλωσε ο Γιώργος Ραφτογιάννης

IMG 3088

Σταματήσαμε σε όλα τα σημεία επαφής του οχήματος με το τοιχίο, τα οποία ήταν πάνω από πέντε.

Εκτιμώ ότι ήταν περισσότερα, σε όλα εκείνα τα σημεία που είχαμε ενδείξεις επαφής του οχήματος με το διαχωριστικό τοιχίο. Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να επισημάνουμε πως τα σημεία αυτά δεν ήταν ικανά να δημιουργήσουν μεγάλη παραμόρφωση καθώς είχαμε ομαλή τριβή σε μερικά σημεία."

Συνεχίζοντας ο κ. Νίκος Διαμαντης ανέφερε: "Τα στοιχεία τα οποία συλλέξαμε ήταν δύο ειδών. Το ένα ήταν στοιχεία και ευρήματα τα οποία σχετίζονται με την πορεία του οχήματος και το δεύτερο ήταν στοιχεία και ευρήματα τα οποία σχετίζονται με την πυρκαγιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ