ΕΛΛΑΔΑ

Θα έριχναν στην αγορά 10.000 παπούτσια «μαϊμού»

Θα έριχναν στην αγορά 10.000 παπούτσια «μαϊμού»
astynomia.gr

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα που εισήγαγε και διακινούσε στην Ελλάδα απομίμηση γνωστών προϊόντων.

Συνολικά συνελήφθησαν 7 αλλοδαποί στο Κορωπί μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος» της δράσης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τέσσερις υπηκόους Κίνας και τρεις υπηκόους Πακιστάν, ηλικίας από 19 έως 42 ετών. Έχουν ταυτοποιηθεί επιπλέον δύο ακόμα συνεργοί, οι οποίοι και αναζητούνται.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί σημάτων.

01072016apomimhtika003

Πηγή: astynomia.gr

Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, η σπείρα είχε συγκεκριμένη δομή και τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους. Τα αρχηγικά μέλη αναλάμβαναν την εισαγωγή στην Ελλάδα, ενώ οι υπόλοιποι ήταν επιφορτισμένοι με την αποθήκευση και στη συνέχεια την διοχέτευση τους, σε καταστήματα και λαϊκές αγορές της Αττικής.

Συνολικά οι Αρχές κατάσχεσαν και στη συνέχεια κατέστρεψαν, 9.952 ζευγάρια απομιμητικών προϊόντων.

01072016apomimhtika002

Πηγή: astynomia.gr

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους συνεχίζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ