ΕΛΛΑΔΑ

Πλυντήριο μαύρου χρήματος από τη «μαφία των Εξαρχείων»

Πλυντήριο μαύρου χρήματος από τη «μαφία των Εξαρχείων»
CNN GREECE

Οι έμποροι των ναρκωτικών των Εξαρχείων ξέπλεναν τα κέρδη από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών μέσα από κερδισμένα λαχεία και δελτία ΠΡΟΠΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, στη χθεσινή επιχείρηση οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν κερδισμένα λαχεία και δελτία ΠΡΟΠΟ αξίας περίπου 170.000 ευρώ, τα οποία η μαφία των Εξαρχείων τα είχε κρυμμένα στο σπίτι ενός μέλους της εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για μιά μέθοδο κατά την οποία όσοι θέλουν να νομιμοποιήσουν χρήματα από παράνομες δραστηριότητες, αγοράζουν έναντι χαμηλότατων τιμών δελτία από τον ΟΠΑΠ αλλά και λαχεία από πράκτορες, τα οποία έχουν κερδίσει μικροποσά, δεν έχουν εισπραχθεί από τους νικητές και τα δελτία έχουν παραμείνει αποθηκευμένα. Η διαδικασία αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, απαιτεί τη συνεργασία με υπαλλήλους των οργανισμών διοργάνωσης των τυχερών παιγνίων.

aodeixeis inside

Πρόκειται για σπείρα Αλβανών εμπόρων που είχε ως βασική περιοχή δράσης τα Εξάρχεια και -σύμφωνα με πληροφορίες της Ασφάλειας- μέλος της συγκεκριμένης σπείρας ήταν και ο Αιγύπτιος με το προσωνύμιο "Χαμπίμπι", ο οποίος δολοφονήθηκε από αγνώστους, στην περιοχή των Εξαρχείων στις αρχές του περασμένου Ιουνίου. Για τη δολοφονία υπήρξε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου ανάληψη ευθύνης με ανάρτηση κειμένου στο Διαδίκτυο. Μάλιστα αξιωματικοί υποστηρίζουν ότι ο Χαμπίμπι είχε το ρόλο του μικροδιακινητή ναρκωτικών καθώς έδινε δόσεις σε χρήστες ναρκωτικών και αφού έπαιρνε τα χρήματα, τα έδινε στα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης.

Οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά 3.722 σακουλάκια με έτοιμες δόσεις χασίς που αντιστοιχούν σε 17 κιλά. Την εγκληματική οργάνωση αποτελούσαν 14 άτομα αλβανικής καταγωγής, ανάμεσά τους και μια γυναίκα. Η συμμορία είχε χωρίσει την περιοχή σε τρεις τομείς και συγκεκριμένα λόφο Στρέφη, πλατεία Εξαρχείων και οδό Μεσολογγίου.

narkotika 234

Κάθε μέλος της σπείρας είχε δράση σε συγκεκριμένο κομμάτι και στο τέλος της ημέρας έδιναν τα χρήματα στον Αλβανό αρχηγό, ο οποίος διέμενε στην περιοχή των Εξαρχείων.

Διαβάστε επίσης:

Η ΕΛΑΣ ψάχνει τους συνεργούς των δολοφόνων του Αιγύπτιου στα Εξάρχεια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ