Μαθητές από το Ρέθυμνο τιμήθηκαν με το διεθνές «Βραβείο Νταϊάνα» για αντιbullying δράσεις
Πηγή: Flashnews

Tριάντα μαθητές από το Ρέθυμνο, μέλη της Ομάδας Εθελοντών Anti - Bullying τιμήθηκαν την Τετάρτη στη βρετανική πρεσβεία, με το διεθνές βραβείο «Νταιάνα», που απονεμήθηκε για πρώτη φορά σε ελληνική ομάδα και έχει σκοπό «να αναγνωρίζει και να τιμά δράσεις νέων που αλλάζουν την κοινωνία προς το καλύτερο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωσή της βρετανικής πρεσβείας.

«Είναι η πρώτη φορά που αυτή η μεγάλη διεθνής διάκριση πηγαίνει σε ελληνικό σχολείο. Συγχαίρω θερμά όλους τους μαθητές για τα επιτεύγματά τους», δήλωσε κατά το σύντομο χαιρετισμό του, ο Βρετανός πρέσβης Τζον Κίτμερ, προσθέτοντας, ότι «αυτοί οι 30 μαθητές κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το πολύ σοβαρό ζήτημα του εκφοβισμού και της βίας στην τοπική τους κοινωνία. Με μία σειρά από δράσεις, απέδειξαν ότι το να πάρουμε θέση κατά του εκφοβισμού και της βίας είναι σημαντικό και δυνατό».

Όπως γράφει το ΑΠΕ, το βραβείο απένειμε σε ειδική εκδήλωση στην πρεσβευτική κατοικία, ο κ. Κίτμερ. Το «παρών» στην τελετή βράβευσης έδωσε ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης, ο οποίος έχει σταθεί διαχρονικά αρωγός στη δράση των μαθητών. «Είναι ένας έπαινος που θα τα συνοδεύσει σε όλη τους τη ζωή ως δικαίωση μιας ανθρωποκεντρικής, συλλογικής δράσης που δείχνει την αγάπη τους για τον άνθρωπο, τη διαφορετικότητα και τις σύγχρονες αξίες του πολιτισμού μας», πρόσθεσε ο δήμαρχος Ρεθύμνου.

Διαβάστε επίσης