Στο χειρουργείο μαθήτρια για να αποφύγει το bullying
Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/φωτογραφία αρχείου

Στο χειρουργικό τραπέζι οδήγησε μια μαθήτρια δημοτικού το bullying που δεχόταν επί σειρά ετών από συμμαθητές της, στα Ιωάννινα.

Διαβάστε επίσης

Το μικρό κορίτσι αναγκάστηκε όχι μόνο να αλλάξει σχολείο, αλλά ακόμη και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, εξαιτίας της «μεγάλης ψυχολογικής πίεσης που δεχόταν το παιδί από τους συμμαθητές της στο σχολείο λόγω δυσμορφίας των πτερυγίων της», όπως αναφέρει η ιατρική γνωμάτευση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Epirus-tv, που δημοσιεύει και την έγγραφη καταγγελία της μητέρας της στη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, η μαθήτρια δεχόταν σχεδόν σε καθημερινή βάση bullying από συμμαθητή της, όμως το πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε δραστικά από το σχολείο εξαιτίας φερόμενων φιλικών σχέσεων με την οικογένεια του παιδιού που ασκούσε τον εκφοβισμό.

Το κορίτσι, μαθήτρια της Δ Δημοτικού πέρυσι, αντιμετωπιζόταν συχνά με ειρωνεία και με επιθετικότητα από τα άλλα παιδιά του σχολείου. Ιδιαίτερα ένας μαθητής, ένα χρόνο μεγαλύτερός της, την αποκαλούσε «Ντάμπο το ελεφαντάκι» μεταξύ άλλων και τη χτυπούσε στα αυτιά.

epirus

«Η κόρη μου εκδήλωσε συναισθήματα φόβου, μελαγχολίας, ανησυχία και άρνηση να πηγαίνει στο σχολείο», αναφέρει η μητέρα εξηγώντας πως αποφασίστηκε να καταφύγει στην επέμβαση, προκειμένου «να παύσει το παιδί μου να υφίσταται όλη αυτή την ψυχολογική πίεση, που το έκανε να αισθάνεται μειονεκτικά, μέχρι και να παθαίνει κρίσεις πανικού».

Όμως φαίνεται πως ούτε η επέμβαση ήταν αρκετή για να σταματήσει το bullying, αφού, σύμφωνα με την μητέρα, η μαθήτρια παρέμεινε στόχος επιθετικής συμπεριφοράς, με αποτέλεσμα οι γονείς να αποφασίσουν να την μετεγγράψουν σε άλλο δημοτικό σχολείο.

 

Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!

Διαβάστε επίσης

H ορεινή «αρχοντιά» του Μετσόβου

Υπόθεση Γιακουμάκη: Ξεκινά σήμερα η πολύκροτη δίκη

Βόλος: «Κύμα» αλληλεγγύης για το κορίτσι που διάβαζε στο δρόμο γιατί τους έκοψαν το ρεύμα

«Φίλοι» του Γιακουμάκη δηλώνουν εννέα κατηγορούμενοι και ισχυρίζονται πως δέχονται μπούλινγκ