ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία τράπεζας από δράστη με σχέσεις με την τρομοκρατία

Ληστεία τράπεζας από δράστη με σχέσεις με την τρομοκρατία
ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ - Eurokinissi

Το 2007 ένας άντρας είχε ληστέψει μια αποθήκη, είχε συλληφθεί και καταδικαστεί σε έξι χρόνια φυλάκιση. Στις 9 Νοεμβρίου λήστεψε υποκατάστημα τράπεζας στην Εύβοια με την υπέρογκη λεία των 300.000 € και ξανασυνελήφθη. Αυτό, όμως, που ανακάλυψαν οι αστυνομικοί στην πορεία της έρευνας, τούς ανάγκασε να στραφούν σε άλλη κατεύθυνση. 

 

Διαπίστωσαν ότι κατά την πρώτη δίκη, γαι την εισβολή στην αποθήκη το 2007, στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν πολλοί συμπαραστάτες του, μερικοί εκ των οποίων αργότερα συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της συμμετοχής στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Αλλά και ο ίδιος στο παρελθόν είχε προσαχθεί στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλεια άλλες τέσσερις φορές, μετά από επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών.

Λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου, ο 34χρονος άντρας, φορώντας αποκριάτικη μάσκα εισέβαλε στην τράπεζα στο υποκατάστημα της Τράπεζας στην Εύβοι και αφού έδεσε πέντε υπαλλήλους και έναν πελάτη άρπαξε περισσότερες από 300.000 ευρώ.

Όμως, κάποιος πρόλαβε να πατήσει το συναγερμό και μόλις βγήκε ο δράστης από την τράπεζα οι αστυνομικοί, που είχαν ήδη φτάσει στο σημείο, τον συνέλαβαν.

Στο σακίδιο του βρήκαν ένα καλάσνικοφ, γεμιστήρα, σφαίρες, αλεξίσφαιρο γιλέκο και μια απομίμηση χειροβομβίδας.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει ακόμη μια ληστεία που είχε γίνει στην ίδια περιοχή. Στην εν λόγω περίπτωση ο δράστης ήταν ντυμένος παπάς και οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να πρόκειται για τον 34χρονο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ