ΕΛΛΑΔΑ

Το τραμ... ξεκινάει για Πειραιά και Κερατσίνι

Το τραμ... ξεκινάει για Πειραιά και Κερατσίνι
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η επέκταση του τραμ προς το Κερατσίνι και αμέσως μετά μέχρι το Πέραμα, διευκολύνοντας έτσι τα προάστια του Πειραιά.

Πρόκειται για την κατασκευή διπλής γραμμής (καθώς και 16 στάσεων) που θα ενώνει το λιμάνι του Πειραιά με το Κερατσίνι και το Πέραμα.

Συγκεκριμένα, στις 7 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για τις μελέτες του έργου και η διάρκεια τους έχει οριστεί σε 10 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα τοπογραφικές μελέτες, οι στάσεις που προβλέπονται να γίνουν είναι:
1.Λιμάνι
2.Άγιος Διονύσιος,
3.Άγιος Δημήτριος,
4.Παναγιωτάκου,
5.Ταμπούρια,
6. Άγιος Γεώργιος,
7.Δημοκρατίας,
8.Νέο Ικόνιο,
9.Άγιος Νικόλαος (προς Πέραμα),
10.Πλατεία Ηρώων (προς Πέραμα),
11.Πλατεία (προς Πέραμα),
12.Λιμάνι Περάματος (τερματικός),
13. Δημαρχείο (προς Πειραιά),
14.Κέκροπος (προς Πειραιά),
15.Ορφέως (προς Πειραιάς),
16.Λανίτου (προς Πειραιά).

Σημειώνεται ότι η υπογειοποίηση προβλέπεται να γίνει σε μεγάλο τμήμα στην περιοχή του Κερατσινίου, αφήνοντας ελεύθερο χώρο για αναπλάσεις, ενώ προβλέπεται κατασκευή νέου αμαξοστασίου στην περιοχή του Ικονίου. Το συνολικό μήκος της χάραξης ανέρχεται 8,9 χλμ διπλής γραμμής.

Το κόστος αρχικά έχει εκτιμηθεί σε 180 εκ. ευρώ, ενώ αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της επέκτασης της γραμμής, ο διαγωνισμός αναμένεται να βγει στον αέρα τον Απρίλιο του 2019, οι εργασίες κατασκευής το 2020 με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης και παράδοσης του νέου έργου στα τέλη του 2023.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ