Απολογούνται την Τρίτη οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών
Πηγή: EUROKINISSI/ ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Ξεκινούν την Τρίτη οι απολογίες των 19 συλληφθέντων που κατηγορούνται για το διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών μέσω Κρήτης που εξαρθρώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Πρώτοι αναμένεται να απολογηθούν οι δεκατέσσερις αλλοδαποί - εννέα άτομα από το Αφγανιστάν ηλικίας από 17 έως και 38 χρονών, τρία άτομα από τη Συρία ηλικίας 29, 31 και 24 χρονών, μια 37χρονη από τη Βουλγαρία και ένας 29χρονος από το Πακιστάν.

Επίσης, την Τετάρτη θα απολογηθούν οι τέσσερις Έλληνες που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, ηλικίας 46, 40, 27 και 26 χρονών μεταξύ των οποίων και ένας αρχιφύλακας, που υπηρετεί σε υπηρεσία της Κρήτης και ο όποιος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, οι διώξεις που αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση αφορούν στη συγκρότηση και διεύθυνση οργάνωσης περισσότερων των τριών ατόμων με σκοπό την επιδίωξη διάπραξης των κακουργημάτων της εκβίασης, διευκόλυνσης παράνομης εισόδου και εξόδου από την χώρα και παράνομης μεταφοράς εκ κερδοσκοπίας.

Επίσης, αφορούν στη διευκόλυνση εισόδου και εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών χωρίς τον απαιτούμενο έλεγχο, εκ κερδοσκοπίας, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Ακόμη κατηγορούνται για μεταφορά από το εξωτερικό και παραλαβή από σημεία εισόδου με σκοπό την προώθηση στο εσωτερικό της χώρας και σε έδαφος κράτους-μέλους της Ε.Ε. πολιτών τρίτων χωρών εκ κερδοσκοπίας, κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση και με την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου, από κοινού και από την πράξη μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.

Επίσης, οι διώξεις αφορούν σε πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση, κατάχρηση εξουσίας κατ' εξακολούθηση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ΄ εξακολούθηση και στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης από κοινού και εκβίαση κατ' εξακολούθηση.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!