ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία

Μικροένταση σημειώθηκε έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ. Οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να μπουν στην είσοδο του υπουργείου, ενώ τους απώθησαν τα ΜΑΤ.

IMG 6373

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μαβίλη έπειτα από κάλεσμα διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας. Κρατούσαν μπαλόνια που γράφουν «Ξεπο(υ)λάκηδες» αντί για το όνομα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ενώ είχαν καρότσες ως ασθενοφόρα, με «ασθενείς». Οι εργαζόμενοι θα κάνουν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 και 24ωρη στην περιφέρεια.

IMG 6349

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί: «Δωρεάν Δημόσια Υγεία και Πρόνοια με εύκολη και καθολική πρόσβαση. Επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των Νοσοκομείων, των Πρωτοβάθμιων Μονάδων του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας των πρώην εργολαβικών εργαζομένων. Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Αποκατάσταση των καθαιρεμένων Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων. Ανάκτηση μισθολογικών, ασφαλιστικών, εργασιακών Μνημονιακών απωλειών. Μονιμοποίηση».

IMG 6350
IMG 6351
IMG 6353
IMG 6354

ΔΗΜΟΦΙΛΗ