Κορινθία: Συνελήφθησαν τρία άτομα για αρχαιοκαπηλία και οπλοκατοχή
Πηγή: EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Σε αρκετές περιοχές της Κορινθίας, η αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα που κατηγορούνται για παράνομη κατοχή αρχαίων κινητών μνημείων και όπλων, ύστερα από ευρεία επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παραβάσεις των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και του νόμου περί οπλοκατοχής.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένας χάλκινος λύχνος και τρία συνανήκοντα αυτού, ένας ανιχνευτής μετάλλων, ένα πιστόλι και δύο φυσίγγια, έξι φωτογραφίες οι οποίες απεικονίζουν έργο τέχνης και μια που απεικονίζει μέρος του πίνακα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αρμόδιος αρχαιολόγος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κορινθίας αποφάνθηκε για τον χάλκινο λύχνο και τρία συνανήκοντα αυτού, ότι πρόκειται για κινητό μνημείο που εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» και αποτελεί αντικείμενο ύστερης αρχαιολογικής περιόδου.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.

Διαβάστε επίσης