ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνια συγκίνηση για το θάνατο του Στάθη Ψάλτη - Οι ατάκες που άφησαν εποχή

Πανελλήνια συγκίνηση για το θάνατο του Στάθη Ψάλτη - Οι ατάκες που άφησαν εποχή
EUROKINISSI

Στη θλίψη έχει βυθιστεί ο καλλιτεχνικός και όχι μόνο κόσμος, από τον θάνατο του σπουδαίου ηθοποιού Στάθη Ψάλτη, ο οποίος έφυγε την Παρασκευή από τη ζωή, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Ο ηθοποιός νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό σε νοσοκομείο, ενώ από την Κυριακή του Πάσχα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και μπήκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Ο Στάθης Ψάλτης ήταν το είδωλο της δεκαετίας του ’80, ενώ οι ταινίες του έχουν μείνει στην ιστορία. Μερικές από τις ατάκες του που άφησαν εποχή είναι το "Κούλα μ'ακούς; Πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος!", «Μανούλι, είσαι να τη βρούμε;» και «Κούλα με την κουλάρα σου!», "Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω", "Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν".

Οι καλύτερες ατάκες

Τα συγκινητικά λόγια του αδερφού του

"Ο θεός μου πήρε τον άγγελό μου" ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Γιάννη Ρώτα, του αγαπημένου αδελφού του Στάθη Ψάλτη, στο CNN Greece.

"Υπέροχος άνθρωπος και μεγάλος θεατρίνος. Μετά την Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο τελευταίος σταρ και καλό παιδί. Βοηθούσε όποιον είχε ανάγκη. Είχε βοηθήσει χιλιάδες κόσμο" υπογραμμίζει ο κ. Ρώτας.

"Έτσι είναι η ζωή. Έλεγα Θεέ μου, δεν έπαιρνες εμένα; Αλλά δυστυχώς...πήρε τον άγγελο μου", κατέληξε ο κ. Ρώτας.

Η ανάρτηση της Καίτη Φίνου

Με μια πραγματικά συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, αποχαιρέτησε η Καίτη Φίνου τον αγαπημένο ηθοποιό Στάθη Ψάλτη.

«Πως να γράψω αντίο.......
Καλή αντάμωση Στάθη μου....
Η "Κουλάρα"σου».

Το ιατρικό ανακοινωθέν

«Σήμερα και ώρα 14.25μμ έφυγε από την ζωή ο αγαπητός μας ηθοποιός Στάθης Ψάλτης.

Ο εκλιπών εισήχθη εσπευσμένα στις 14/3/2017 στο Γ.Α.Ο.Ν.Α. " Ο Άγιος Σάββας" όπου διεγνώσθη ότι έπασχε από γενικευμένη καρκινωμάτωση, αγνώστου πρωτοπαθούς εστίας.

Από 16/4/2017 νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας όπου και κατέληξε.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του»

2129198

Πηγή: Eurokinissi

Ποιος ήταν ο Στάθης Ψάλτης

Γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω.

Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη και τελείωσε τη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθήνας. Παντρεύτηκε την Τάρια Μπούρα και το 2006 παντρεύτηκε την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη.

Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου στη δεκαετία του 1980 με εμπορικές ταινίες όπως Καμικάζι αγάπη μου, Τροχονόμος Βαρβάρα, Τα καμάκια, Βασικά καλησπέρα σας, Και ο πρώτος ματάκιας, Τρελός είμαι ό,τι θέλω κάνω, Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ, Μάντεψε τι κάνω τα βράδια.

Έχει παίξει πολλούς ρόλους, κατά το πλείστον κωμικούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ