ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται νομοσχέδιο για υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης σε γάλα και κρέας

Έρχεται νομοσχέδιο για υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης σε γάλα και κρέας
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/φωτογραφία αρχείου)

Θέμα ημερών είναι να έρθει στη Βουλή νομοσχέδιο για την υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης στο γάλα και στο κρέας, διαβεβαίωσε από το Λιβάδι Ελασσόνας ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης, στο πλαίσιο συνάντησής του με μέλη αγροτικού και κτηνοτροφικού συνεταιρισμού.

Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε ο κ. Κόκκαλης, «το νομοσχέδιο που έρχεται εντός των επόμενων δύο εβδομάδων στη Βουλή, έχει ως στόχο την προάσπιση των συμφερόντων των Ελλήνων κτηνοτρόφων και των καταναλωτών, καθώς και τη διασφάλιση της ποιότητας των ελληνικών προϊόντων, θωρακίζοντάς τα απέναντι σε πιθανές πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού».

Για τις πρόσφατες καταστροφές από τη βαρυχειμωνιά του περασμένου Ιανουαρίου, το κυβερνητικό στέλεχος τόνισε πως έχουν δοθεί οι σχετικές εντολές στη διοίκηση του ΕΛΓΑ, ώστε να επισπευτεί η σύνταξη των πορισμάτων για τις καταστροφές από τις χιονοπτώσεις στη ζημία κεφαλαίου και τις ζωοτροφές των κτηνοτρόφων στους δήμους που κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ειδικότερα, ο κ. Κόκκαλης επισήμανε πως όπου διαπιστώνεται απώλεια ζωικού πληθυσμού θα καταβληθούν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, όπου υπάρχει καταστροφή υποδομών θα υποβληθεί φάκελος για ΠΣΕΑ, ενώ θα διερευνηθούν οι δυνατότητες για να χορηγηθεί κάποια στοχευμένη ενίσχυση από το πρόγραμμα «de minimis» για την απώλεια εισοδήματος και το αυξημένο κόστος ζωοτροφών που είχαν οι μονάδες οι οποίες ήταν αποκλεισμένες επί πολλές ημέρες λόγω της χιονόπτωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ