ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Συνελήφθησαν 3 διακινητές - Διασώθηκαν 57 πρόσφυγες

Χίος: Συνελήφθησαν 3 διακινητές - Διασώθηκαν 57 πρόσφυγες
REUTERS/Darrin Zammit Lupi/φωτογραφία αρχείου

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών διακινητών, ενός 40χρονου, ενός 21χρονου και μίας 27χρονης, προέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χίου. Οι λιμενικές αρχές διέσωσαν επίσης πενήντα επτά (57) προσφύγες.

Συγκεκριμένα, πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης εντόπισε σκάφος “HEYBEL” νηολογίου Λονδίνου να έχει προσαράξει σε βραχώδη ακτή επί της νήσου “Βάτου” Παναγίας Οινουσσών, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, δύο (02) εκ των οποίων, προσπάθησαν να διαφύγουν στο εσωτερικό της νήσου.

Άμεσα το πλήρωμα προέβη στην ασφαλή περισυλλογή πενήντα οκτώ (58) αλλοδαπών, ενώ στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου εντόπισαν τους ανωτέρω δύο (02) αλλοδαπούς, οι οποίοι αφού παραδόθηκαν στο πλήρωμα μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.

Από την προανάκριση που διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί διότι αναγνωρίστηκαν από τους πρόσφυγες ως τα άτομα που τους είχαν παραλάβει από τα τουρκικά παράλια και τους μετέφεραν στην περιοχή “Βάτου” Παναγίας Οινουσσών με το ανωτέρω σκάφος, ενώ κατασχέθηκαν δύο (02) πλαστά έγγραφα και το χρηματικό ποσό των διακοσίων ευρώ (200 €) που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Επιπροσθέτως, από το περιστατικό της προσάραξης, εξήλθε από το “HEYBEL” μικρή ποσότητα πετρελαίου η οποία περισυνελέγη πλήρως από απορροφητικό φράγμα που είχε τοποθετηθεί προληπτικά από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χίου, ενώ το σκάφος ανελκύθηκε άμεσα από πλωτό γερανό και πρόκειται να μεταφερθεί σε τοπικό νεωλκείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ