ΕΛΛΑΔΑ

Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας: Μια λογομαχία η αιτία του δυστυχήματος, λέει επιβάτης

Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας: Μια λογομαχία η αιτία του δυστυχήματος, λέει επιβάτης

Μια άλλη διάσταση παίρνει η υπόθεση του εκτροχιασμού του τρένου στο Άδενδρο με μάρτυρα να τονίζει πως μια λογομαχία ίσως ευθύνεται για το τραγικό τέλος τριών ανθρώπων, την ώρα που όλα συγκρίνουν πως η αμαξοστοιχία κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα – και αυτό σύμφωνα με μαρτυρίες.

Σύμφωνα με τον 30χρονο επιβάτη του τρένου, δικηγόρο Κωνσταντίνο Βεληγιάντσο σε σημείο της διαδρομής έγινε μάρτυρας μιας λογομαχίας μεταξύ του ελεγκτή και δύο επιβάτες, που είχαν εισιτήρια πολυτέκνων όμως δεν είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Μιλώντας στην εφημερίδα Έθνος ο δικηγόρος, που επέβαινε στο δεύτερο βαγόνι της αμαξοστοιχίας μαζί με την αρραβωνιαστικιά του, αποκάλυψε πως οι επιβάτες κατέβηκαν στον σταθμό του Πλατέος Ημαθίας και η αμαξοστοιχία άργησε αρκετά να ξεκινήσει καθώς ο ελεγκτής προσπαθούσε να εξακριβώσει αν τα εισιτήρια των επιβατών είχαν κοπεί κανονικά, ενώ υπήρξαν και απειλές περί επέμβασης της αστυνομίας.

«Θα ήθελα να μιλήσω με τα μέλη της επιτροπής διερεύνησης για να καταθέσω αυτήν τη μαρτυρία, η οποία ίσως να έπαιξε ρόλο», είπε κ. Βεληγιάντσος.

«Αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου ήμασταν μόνο εμείς και μία γυναίκα ελέγκτρια, η οποία έχει τραυματιστεί σοβαρά. Σκέφτηκα πως έπειτα από αυτήν την καθυστέρηση ο μηχανοδηγός μπορεί να ανέπτυξε μεγαλύτερη ταχύτητα για να προλάβει την προγραμματισμένη ώρα άφιξης στη Θεσσαλονίκη. Στα εισιτήριά μας έγραφε ως ώρα άφιξης 21.39 και είχαμε αργήσει. Το δυστύχημα έγινε 21.45».

Ο 30χρονος και η αρραβωνιαστικιά βγήκαν χθες από το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου νοσηλεύονταν τραυματισμένοι.

Μιλώντας στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, Νίκος Λάζου δήλωσε άγνοια για το περιστατικό, εκτίμησε πάντως πως δεν μπορεί να έπαιξε ρόλο στο δυστύχημα.

«Δεν υπάρχει κανενός είδους πίεση στους συναδέλφους για αυστηρή τήρηση του χρόνου των δρομολογίων. Έχουμε όλοι συναίσθηση πως μεταφέρουμε ανθρώπινες ζωές και τηρούμε απόλυτα τους κανόνες», είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τρένο μπήκε στην παράκαμψη με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 120 χλμ./ώρα. Το επίσημο πόρισμα για τα αίτια βέβαια, που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο θα παραδοθεί την Παρασκευή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ