ΕΛΛΑΔΑ

Κορίνα Κρετσού: Η Κομισιόν θα στηρίξει πλήρως τους σεισμόπληκτους

Κορίνα Κρετσού: Η Κομισιόν θα στηρίξει πλήρως τους σεισμόπληκτους
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να στηρίξει πλήρως την Ελλάδα σε αυτήν την δύσκολη στιγμή και να προχωρήσει σε πλήρη βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Μυτιλήνης τονίζει η Επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική Κορίνα Κρετσού. Η κ. Κρέτσου συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο συζήτησαν για την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων και την αρωγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τις σεισμόπληκτες περιοχές.

Η Επίτροπος τόνισε την πρόθεση της Επιτροπής να βρει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους σε συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές για την ανοικοδόμηση των σεισμόπληκτων περιοχών. Επιπλέον, συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για την απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων, καθώς η Ελλάδα παραμένει από το 2015 μέχρι σήμερα η χώρα με την υψηλότερη απορρόφηση, που ξεπερνά τα 11 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, συζήτησαν για την πολιτική συνοχής και συμφώνησαν στη σημασία συνέχισής της, απέναντι στις συντηρητικές δυνάμεις που επιδιώκουν λιγότερη Ευρώπη.

Η κ. Κρετσού μιλώντας στο αθηναϊκό πρακτορείο εξέφρασε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της προς τους ανθρώπους που επλήγησαν από το σεισμό.

«Φυσικά θα ήθελα να πω ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να στηρίξει πλήρως την Ελλάδα σε αυτήν την δύσκολη στιγμή. Αύριο θα είμαι στη Χίο και θα συναντήσω όλους τους δημάρχους, συμπεριλαμβανομένου του δήμαρχου της Λέσβου και του περιφερειάρχη και θα δούμε επί τόπου τι συμβαίνει και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε», τόνισε η Επίτροπος και πρόσθεσε:

«Θα ήθελα να πω ότι το κέντρο έκτακτης ανάγκης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκεται ήδη σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για να βοηθήσει την κατάσταση, γι΄ αυτό πιστεύω ότι η παρουσία μου αποτελεί ένδειξη ότι η ΕΕ και η Κομισιόν στέκονται δίπλα στον ελληνικό λαό, γιατί έχουμε την οικονομική κρίση, τη μεταναστευτική κρίση και τώρα αυτόν τον τρομερό σεισμό, συνεπώς στηρίζουμε πλήρως του ελληνικό πληθυσμό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ