Αλκυόνη: το θύμα της οικολογικής καταστροφής στη Σαλαμίνα - Συγκλονιστικές φωτογραφίες
Πηγή: Giorgos Moutafis/Facebook

Το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής στον Σαρωνικό και στην Σαλαμίνα, από τη βύθιση του πλοίου «Aγία Ζώνη ΙΙ» το οποίο ήταν φορτωμένο με 2.570 τόνους καύσιμα, αποτυπώνουν οι παρακάτω φωτογραφίες.

«Βρήκα στη θάλασσα της Σαλαμίνας το πρωί μια μικρή Αλκυόνη που είχε κολλήσει στο μαζούτ. Την έβγαλα στην ακτή και με την βοήθεια περαστικών της βγάλαμε (όσο μπορούσαμε) την πίσσα και το μαζούτ που είχε επάνω της», έγραψε στο Facebook ο freelance φωτορεπόρτερ και τακτικός συνεργάτης του Reuters Γιώργος Μουτάφης, ανεβάζοντας μια φωτογραφία με την Αλκυόνη.

 

 

Ο Γιώργος Μουτάφης, ενώ φωτογράφιζε για το πρακτορείο του, είδε τη μικρή Αλκυόνη κολλημένη στο μαζούτ να παλεύει για τη ζωή της. Χωρίς δεύτερη σκέψη, βούτηξε μέσα στην... μαύρη από το μαζούτ θάλασσα προκειμένου να την σώσει. Αμέσως μετά της προσφέρθηκε η απαραίτητη φροντίδα. 

Ωστόσο, πριν από λίγη ώρα με νεότερη ανάρτηση στο Facebook, ο φωτογράφος έκανε γνωστό ότι η Αλκυόνη δεν τα κατάφερε και... παραδόθηκε στην φρίκη της οικολογικής καταστροφής.

Διαβάστε επίσης