ΕΛΛΑΔΑ

Πλοιοκτήτης του «Αγία Ζώνη ΙΙ»: Ξαφνικά το πλοίο πήρε κλίση και βυθίστηκε

Πλοιοκτήτης του «Αγία Ζώνη ΙΙ»: Ξαφνικά το πλοίο πήρε κλίση και βυθίστηκε
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINSSI

Τις δικές του εξηγήσεις για τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», που προκάλεσε τεράστια οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό, έδωσε ο ιδιοκτήτης του πλοίου Θοδωρής Κουντουρής.

Tο «Αγία Ζώνη» ήταν ένα απολύτως αξιόπλοο δεξαμενόπλοιο που είχε επιθεωρηθεί πλήρως πριν από περίπου ενάμιση μήνα, είπε ο πλοιοκτήτης και πρόσθεσε ότι το «Αγία Ζώνη ΙΙ» βυθίστηκε «εντελώς ξαφνικά».

Ο κύριος Κουντούρης επιβεβαίωσε πως τα πιστοποιητικά του πλοίου είχαν λήξει, όμως όπως λέει, είχαν πάρει δίμηνη παράταση από το υπουργείο Ναυτιλίας, όπως προβλέπει ο νόμος. «Όλα είναι νόμιμα, δεν είχε κανένα πρόβλημα, είχε επιθεωρηθεί πριν από ένα μήνα», δήλωσε στην συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Αμέσως μετά ο κ. Κουντούρης, περιέγραψε το χρονικό της βύθισης του... μοιραίου δεξαμενόπλοιου.

«Το πλοίο πήγε και αγκυροβόλησε 11:30 το πρωί του Σαββάτου στο αγκυροβόλιο Πειραιά», είπε ο κύριος Κουντούρης και ενημέρωσε πως ο πλοίαρχος τότε είχε την δυνατότητα να δώσει άδεια στο πλήρωμα. Έτσι εξηγεί το γεγονός ότι από τα 11 άτομα πλήρωμα, κατά την βύθιση βρέθηκαν στο «Αγία Ζώνη ΙΙ» δύο κατά τις πληροφορίες, που όμως ο ίδιος διαψεύδει: «Εμένα ο καπετάνιος μου είπε ότι είχε αφήσει τέσσερα άτομα».

Ωστόσο, σε ότι αφορά τη βύθισε ο πλοιοκτήτης δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις.

«Δεν γνωρίζουμε γιατί βυθίστηκε. Ο καπετάνιος δεν ήταν πάνω στο πλοίο όταν έγινε. Οι άνθρωποι που ήταν πάνω μου είπαν ότι εντελώς ξαφνικά είδαν ότι το πλοίο είχε πάρει κλίση και βυθίστηκε. Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση για το τι συνέβη».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «το πλοίο δεν ήταν ασφαλισμένο σαν αξία, μόνο προς τρίτους», ενώ ισχυρίστηκε πως ο ίδιος έχει καταστραφεί οικονομικά.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι δύο από τα πλοία του ελέγχονται για υποθέσεις λαθρεμπορίας, ο κύριος Κουντούρης υποστήριξε πως η υπόθεση αυτή έχει τελειώσει και πως έχει αθωωθεί: «Είχαν εμπλακεί σε μια υπόθεση λαθρεμπορίας, για την οποία έχουμε αθωωθεί εδώ και τρία χρόνια», υπογράμμισε.

Αξίζει να σημειωθεί ο ιδιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου πήρε πίσω τους προηγούμενους ισχυρισμούς του ότι η πετρελαιοκηλίδα που έφτασε στην παραλιακή δεν ήταν από το δικό του πλοίο αλλά από το Blue Star Patmos: «Δεν λέω ότι η πετρελαιοκηλίδα είναι από άλλον, αλλά λέω ότι πρέπει να γίνουν έρευνες μήπως είναι και από άλλο πλοίο γιατί εμφανίστηκε δύο μέρες μετά τη βύθιση, κάνω υποθέσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ