ΕΛΛΑΔΑ

Αναβιώνει η διπλή δολοφονία της Μάνης

Αναβιώνει η διπλή δολοφονία της Μάνης
Αναπαράσταση της διπλής δολοφονίας στη Μάνη Eurokinissi

Αναβλήθηκε η δίκη για τη διπλή δολοφονία της Μάνης, που είχε προσδιορισθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου. H Έδρα εκανε δεκτό το αίτημα κολλήματος του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου από τον Κάμπο Μεσσηνίας, Αλέξη Κούγια, για παράσταση πολιτικής αγωγής σε άλλη δίκη για υπεξαίρεση στη Ρόδο.Η νέα δικάσιμος θα οριστεί από την εισαγγελία Εφετών.

 

Τι προηγήθηκε της αναβολής

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από το πρωί, είχαν αναπτυχθεί μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Γυθείου, σε αποτροπή επεισοδίων.

Κατηγορούμενοι δύο 19άχρονοι -σήμερα- κατ' ομολογίαν δράστες της διπλής δολοφονίας του 26άχρονου Μεσσήνιου Κώστα Σγουρού και του 25άχρονου Σάμιου Γιάννη Κομμάτη.

Συγγενείς του Κώστα Σγούρου με τις φωτογραφίες του 26άχρονου, βρίσκονταν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, ενώ παρόντες ήταν και οι συγγενείς των δύο δραστών.

Το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν οι δύο κατ' ομολογίαν δράστες, είναι της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού, οπλοφορία από κοινού και οπλοχρησία από κοινού.

Το χρονικό της υπόθεσης

Φίλοι και συγγενείς των δύο θυμάτων, του 26άχρονου Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25άχρονου Γιάννη Κομμάτη, ανησύχησαν όταν οι κλήσεις τους, στα κινητά τους τηλέφωνα, παρέμεναν αναπάντητες. Οι δύο φίλοι είχαν αναχωρήσει από παραλιακό μαγαζί της Καλαμάταs, με τη μηχανή του Κωνσταντίνου Σγούρου, και "θα επέστρεφαν σύντομα".

Όπως προέκυψε κατά την προανακριτική έρευνα, είχε προηγηθεί τηλεφώνημα ενός από τους 19χρονους στον Κωνσταντίνο Σγούρο.

Στις απολογίες τους οι δύο κατ' ομολογία δράστες, ανέφεραν ότι τον Απρίλιο του 2014 ο Κωνσταντίνος Σγούρος τους προμήθευσε για πρώτη φορά αναβολικά στεροειδή αντί του ποσού των €350 στον καθένα. Ο 19άχρονος από τον Κάμπο Μεσσηνίας, ισχυρίζεται ότι είχε συμφωνήσει με τον Κωνσταντίνο Σγούρο να τον προετοιμάσει για αγώνες body building και του ζήτησε να αγοράσει ενέσιμα αναβολικά αντί του ποσού των €800. Κατέθεσε τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό και περίμενε να παραλάβει τα σκευάσματα, ωστόσο όπως ισχυρίζεται, η παραγγελία δεν του παραδόθηκε. Οι δύο 19άχρονοι, παραπλάνησαν τον Κωνσταντίνο Σγούρο να συναντηθεί μαζί τους. Σύμφωνα με το σκεπτικό του παραπεμπτικού Βουλεύματος, είχαν προσχεδιάσει, σχεδόν μια εβδομάδα νωρίτερα, τη δολοφονία. Εκτιμήσεις των Αρχών, αναφέρουν ότι ο Γιάννης Κομμάτης, βρέθηκε στην δολοφονική ενέδρα, όταν αποφάσισε να ακολουθήσει το φίλο του.

Οι δυο 19άχρονοι, συναντήθηκαν με τους δύο φίλους, σε υπαίθριο πάρκινγκ της Καλαμάτας. Τους παραπλάνησαν και τους οδήγησαν σε ερημικό σημείο στην περιοχή Αλτομιρά της Μάνης. Εκεί, σύμφωνα με τη δικογραφία, έγινε το έγκλημα για μια παραγγελία αναβολικών που εκκρεμούσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ