Ο εξάχρονος σταρ του youtube που κέρδισε 9 εκατομμύρια ευρώ από τα βίντεό του (vid)
Πηγή: REUTERS/Dado Ruvic/Ilustration/File Photo

Είναι μόλις έξι χρονών, η περιουσία του, ωστόσο, εκτιμάται ήδη σε πάνω από 9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το περιοδικό Forbes τον κατατάσσει στην όγδοη θέση, στους καλύτερα αμειβόμενα youtubers στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Ο λόγος για τον μικρό Ryan, το κανάλι του οποίου Ryan ToysReview στο youtube έχει εκατομμύρια ακολούθους, ενώ τα βίντεο που έχει ανεβάσει σε αυτό συγκέντρωσαν πάνω από 8 εκατ. προβολές μέσα σε έναν χρόνο.

Τι ακριβώς, όμως κάνει; Στα βίντεο αυτά, τα οποία γυρίζονται από την οικογένειά του, ο μικρός Ryan ανοίγει δώρα της ηλικίας του, τα δοκιμάζει και τα σχολιάζει. Το κανάλι ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όταν ο Ryan ήταν μόλις τεσσάρων χρονών και σύντομα έγινε πολύ δημοφιλές, αφού εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν τα βίντεό του, καθώς και τα σχόλια που κάνει για τα παιχνίδια.

Οι γονείς του Ryan λένε ότι το παιδί τους εμπνεύστηκε παρακολουθώντας άλλα παιδιά και προγράμματα στο youtube και ήθελε να κάνει το ίδιο. «Μια μέρα με ρώτησε ‘πώς και δεν είμαι στο YouTube, όταν βρίσκονται όλα τα υπόλοιπα παιδιά; Έτσι αποφασίσαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Τον πήγαμε σε ένα κατάστημα όπου πήρε το πρω΄το του δώρο και έτσι ξεκίνησε όλο αυτό», ανέφερε η μητέρα του.

Σημειώνεται ότι το “unboxing” (ξεπακετάρισμα) κάνει θραύση στην Αμερική στο youtube τα τελευταία τρία χρόνια. Κορίτσια, γυναίκες και παιδιά ξεπακετάρουν τα δώρα ή τα ψώνια τους (ακόμη και τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ), μπροστά στην κάμερα, το ανεβάζουν στο YouTube και κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ.


Διαβάστε επίσης

Ένας Έλληνας αντιεξουσιαστής πολέμησε τον ISIS

Αφρικανός Βασιλιάς βαπτίστηκε χριστιανός ορθόδοξος στο Άγιο Όρος

Φλόριντα: Σοκαριστικό τροχαίο σε διόδια

Το... μεγάλο μυστικό που κρύβει το ξενοδοχείο που σε πληρώνει για να διανυκτερεύσεις