ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη με νεκρούς στη Λωρίδα της Γάζας

Έκρηξη με νεκρούς στη Λωρίδα της Γάζας
REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι έχασαν την ζωή τους από έκρηξη στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το τοπικό υπουργείο Υγείας.

Τα μέλη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών που έφτασαν στην περιοχή της έκρηξης στην πόλη Ράφα, δήλωσαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από βλήμα πυροβόλου ενός άρματος του στρατού.

Ωστόσο, εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ δήλωσε ότι ο στρατός δεν είχε συμμετοχή. “Δεν έχουμε λάβει γνώση για την πραγματοποίηση βομβαρδισμού στην περιοχή,” δήλωσε.

Κάτοικοι της περιοχής, στο νεκροτομείο του νοσοκομείου αναγνώρισαν τους τέσσερις νεκρούς άντρες ως μέλη της οργάνωσης Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ. Η αναφερόμενη οργάνωση, δεν επιβεβαίωσε αν οι τέσσερις νεκροί ήταν μέλη της.

Χθες, Παρασκευή, ξέσπασαν νέες συγκρούσεις μεταξύ χιλιάδων διαδηλωτών και του ισραηλινού στρατού στα σύνορα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον οκτώ Παλαιστίνιοι να τραυματιστούν.

Διαδηλωτές έριξαν πέτρες εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών που είχαν λάβει θέσεις κατά μήκος του φράκτη ασφαλείας που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ.

Οι διαδηλώσεις που ξεκίνησαν στις 30 Μαρτίου αποτελούν μεγάλη πρόκληση για τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες απορρίπτουν τις επικρίσεις που δέχονται για τη χρήση πραγματικών σφαιρών, εξηγώντας ότι αυτοί οι κανόνες εμπλοκής είναι απαραίτητοι και δεν θα αλλάξουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ