ΚΟΣΜΟΣ

Βασιλικός γάμος: Ποιος θα είναι ο ρόλος των γονιών της Mαρκλ

Βασιλικός γάμος: Ποιος θα είναι ο ρόλος των γονιών της Mαρκλ
REUTERS/Ben Birchall/Pool/File Photo

Νέες λεπτομέρειες αποκαλύπτονται για τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, ανάμεσά τους και ο ρόλος που θα παίξουν οι γονείς της Αμερικανίδας ηθοποιού, πότε θα γίνει το ταξίδι του μέλιτος και πώς σχεδιάζουν να τιμήσουν την μητέρα του Χάρι, πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Οι γονείς της Μέγκαν, Doria Ragland και Thomas Markle, οι οποίοι χώρισαν όταν εκείνη ήταν μικρή, θα είναι και οι δύο παρόντες στο γάμο. Λίγες μέρες πριν από την τελετή, θα πετάξουν για τον Ηνωμένο Βασίλειο, όπου θα περάσουν χρόνο με τη βασιλική οικογένεια, τη βασίλισσα Ελισάβετ και το Δούκα του Εδιμβούργου, σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του πρίγκιπα Χάρι, Jason Knauf.

Η Μέγκαν θα περάσει την τελευταία της νύχτα ως ανύπαντρη σε ένα ξενοδοχείο σε μυστική τοποθεσία. Το πρωί του Σαββάτου, ανήμερα του γάμου, ένα αυτοκίνητο θα παραλάβει την Μέγκαν και τη μητέρα της και θα την οδηγήσει στο κάστρο του Windsor, ενώ στη συνέχεια ο πατέρας της θα την παραδώσει στον γαμπρό.

Σύμφωνα με τον Knauf, η Μέγκαν δεν θα έχει παράνυφο, καθώς όπως λέει, έχει αρκετές κοντινές φίλες και δεν ήθελε να διαλέξει μία από αυτές. Αλλά και η οικογένεια του Χάρι από την πλευρά της μητέρας του, θα αναμειχθεί στο γάμο.

Τα τρία αδέρφια της πριγκίπισσας Νταιάνα θα δώσουν το «παρών» στον γάμο, με την μεγαλύτερη αδερφή να δίνει είναι προγραμματισμένο να εκφωνήσει και μια ομιλία.

Το νιόπαντρο ζευγάρι δεν θα φύγει αμέσως για τον μήνα του μέλιτος, καθώς θα κάνουν δημόσιες εμφανίσεις την εβδομάδα που θα ακολουθήσει της τελετής.

Πώς θα κυλήσει η μέρα

Στον περιβάλλοντα χώρο του κάστρου θα βρίσκονται 1.200 άνθρωποι, οι οποίοι αναμένονται να φτάσουν από νωρίς.

Οι κύριοι καλεσμένοι αναμένεται να έχουν φτάσει μέχρι της 11 το πρωί, ενώ τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα κάνουν την εμφάνισή τους στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στις 11:20.

Κάποιοι θα έρθουν με τα πόδια και κάποιοι με το αυτοκίνητο, όπως λέει ο Knauf. Ο Χάρι και ο αδερφός του, πρίγκιπας Ουίλιαμ, που είναι και ο κουμπάρος, θα περπατήσουν. Προτού μπουν στο παρεκκλήσι, θα χαιρετήσουν 200 εκπροσώπους φιλανθρωπικών οργανώσεων.

Μόλις φτάσουν οι καλεσμένοι, η Μέγκαν και η μητέρα της θα φύγουν από το ξενοδοχείο και θα διασχίσουν με το αυτοκίνητο τον κεντρικό δρόμο της πόλης, για να τους δει το πλήθος που θα έχει συγκεντρωθεί.

Η τελετή θα διαρκέσει μία ώρα. Στενοί συγγενείς θα βρίσκονται έξω από το παρεκκλήσι, για να υποδεχτούν το ζευγάρι που θα ανέβει στην άμαξα, που θα τους κάνει το γύρο της πόλης.

Η τελευταία μεγάλη στιγμή της ημέρας θα είναι το γαμήλιο πάρτι που θα ακολουθήσει της τελετής, και το οποίο θα γίνει στο εξοχικό Frogmore, νότια του κάστρου του Windsor.

Royal wedding: Role of Meghan Markle's parents revealed

By Max Foster and Lauren Said-Moorhouse, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ