ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν συνάντησε τη Βασίλισσα Ελισάβετ

Ο Ερντογάν συνάντησε τη Βασίλισσα Ελισάβετ
John Stillwell/Pool via Reuters

Δεκτός από τη βασίλισσα Ελισσάβετ έγινε σήμερα, Τρίτη, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στη Βρετανία, ο Ερντογάν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ, είχαν μία σύντομης διάρκειας συνάντηση με τη μακροβιότερη μονάρχη στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αμήχανος ο Ερντογάν μπροστά στη Βασίλισσα

Τον Ερντογάν και την σύζυγό του Εμινέ ανήγγειλε στην Βασίλισσα αξιωματικός του Παλατιού λέγοντας: «Μεγαλειοτάτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας και η σύζυγός του». O Σουλτάνος μπήκε στην αίθουσα, και η Βασίλισσα Ελισάβετ του είπε καλημέρα. Διστακτικά ο Τούρκος Πρόεδρος είπε μια καλημέρα στ’ αγγλικά. «Ξαναβρισκόμαστε!» του λέει η Ελισάβετ και εκείνος κουνάει το κεφάλι αμήχανα.

Επεισόδια μεταξύ Κούρδων και Τούρκων στο Λονδίνο

Την ίδια ώρα Κούρδοι και Τούρκοι συγκρούονταν με τη βρετανική αστυνομία στη Ντάουνιγκ Στριτ, όπου βρίσκεται η πρωθυπουργική κατοικία. Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν θα επισκεφτεί και την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι με την οποία θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου αργά το απόγευμα.

Βασικά θέματα στην ατζέντα των συνομιλιών του θα είναι γεωπολιτικά και οικονομικά ζητήματα, όπως η κατάσταση στη Συρία και το Ιράκ, το θέμα της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν, αλλά και η μάχη κατά της τρομοκρατίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ