Στην Κίνα την επόμενη εβδομάδα η Μέρκελ
Πηγή: REUTERS

Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα θα πραγματοποιήσει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ την επόμενη εβδομάδα, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού της χώρας, Λι Κετσιάνγκ.

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη της Μέρκελ στην Κίνα μετά την επανεκλογή της στην καγκελαρία και η 11η με την ιδιότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου, όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Λου Κανγκ.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, ο πρωθυπουργός και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι θα πραγματοποιήσουν συζητήσεις και συναντήσεις με τη Μέρκελ και θα ανταλλάξουν απόψεις για τις σχέσεις και τη συνεργασία Κίνας-Γερμανίας και Κίνας-Ευρώπης καθώς και για άλλα σημαντικά διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, δήλωσε ο Λου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μέρκελ θα επισκεφθεί επίσης το Σεντζέν.

Ο Λου δήλωσε ότι οι σχέσεις Κίνας-Γερμανίας έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια. Οι δύο χώρες έχουν συχνή επικοινωνία σε υψηλό επίπεδο και αποδοτική συνεργασία. Ο συντονισμός και η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στις διεθνείς και περιφερειακές υποθέσεις έχουν γίνει στενότερες.

Η Κίνα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεών της με τη Γερμανία και είναι έτοιμη να προωθήσει τις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία σε διάφορους τομείς προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω ανάπτυξη σε υψηλό επίπεδο, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης και της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας, σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.


Διαβάστε επίσης

Τι θα συζητήσουν Μέρκελ - Πούτιν στη συνάντηση του Σαββάτου

Μέρκελ: Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το μεταναστευτικό έχουν προχωρήσει αρκετά

«Μήνυμα» Μέρκελ σε Τουρκία: Η Άγκυρα πρέπει να διασφαλίσει την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας

Συνάντηση Μέρκελ-Πούτιν το Σάββατο