ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα ανακοίνωσε ο Ισλαμικός Τζιχάντ – Διαψεύδει το Ισραήλ

Συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα ανακοίνωσε ο Ισλαμικός Τζιχάντ – Διαψεύδει το Ισραήλ
REUTERS/Suhaib Salem

Ο Ισλαμικός Τζιχάντ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας συνάφθηκε ανάμεσα στις ένοπλες πτέρυγες παλαιστινιακών κινημάτων και το Ισραήλ, υπό την αιγίδα της Αιγύπτου, έπειτα από μια μέρα συγκρούσεων γύρω από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, ο Νταούντ Σιχάμπ δήλωσε ότι η συμφωνία βασίζεται στη συμφωνία του 2014, που είχε τερματίσει την τελευταία σύγκρουση στη Γάζα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ένας Ισραηλινός αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, διέψευσε την αναφορά για επίτευξη μιας τέτοιας συμφωνίας εκεχειρίας.

Την Τρίτη οι Παλαιστίνιοι μαχητές εξαπέλυσαν την σφοδρότερη μέχρι σήμερα επίθεση κατά του Ισραήλ, με την εκτόξευση δεκάδων όλμων και ρουκετών, με αποτέλεσμα να ηχήσουν οι σειρήνες πολλές φορές στη διάρκεια της ημέρας, νότια της χώρας.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι εκτοξεύθηκαν περισσότεροι από 25 όλμοι και ρουκέτες. Πολλές από τις ρουκέτες καταρρίφθηκαν από το σύστημα αναχαίτισης ρουκετών Iron Dome και άλλες έπεσαν σε άδεια οικόπεδα και σε αγροτική γη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ