ΚΟΣΜΟΣ

Η CIA εκτιμά ότι ο Κιμ δεν θα εγκαταλείψει το πυρηνικό του πρόγραμμα αλλά θα ανοίξει φαστ φουντ!

Η CIA εκτιμά ότι ο Κιμ δεν θα εγκαταλείψει το πυρηνικό του πρόγραμμα αλλά θα ανοίξει φαστ φουντ!
KCNA/via REUTERS

Γεμάτος εκπλήξεις φαίνεται ότι είναι ο Κιμ Γιονγκ Ουν ενόψει της ιστορικής συνόδου κορυφής με τον Αμερικανό πρόεδρο καθώς σύμφωνα με έκθεση της CIA, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης δεν φαίνεται να έχει πρόθεση να καταστρέψει όλο το πυρηνικό του πρόγραμμα. Αντ’ αυτού, όπως αναφέρει η εν λόγω έκθεση, είναι πιθανό να ανοίξει ένα αμερικανικό κατάστημα με μπέργκερ στην Πιονγιάνγκ.

Η αξιολόγηση της CIA για τους στόχους του Κιμ για την πολυαναμενόμενη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ καταλήγει στην εκτίμηση ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δεν θα καταστρέψει τα πυρηνικά του αποθέματα, σύμφωνα με την NBC News.

Όπως δήλωσε αξιωματούχος στο αμερικανικό δίκτυο «όλοι γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε αποπυρηνικοποίηση». Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κιμ, ως ένδειξη καλής θελήσεως σκέφτεται να προτείνει να ανοίξει ένα κατάστημα αλυσίδας μπέργκερ στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας.

Όπως σχολιάζουν διεθνή μέσα, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι γνωστός λάτρης του «γρήγορου» φαγητού και κατά το παρελθόν είχε δηλώσει πως είναι πρόθυμος να καθίσει στο τραπέζι για διαπραγματεύσεις με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, τρώγοντας για δείπνο μπέργκερ.

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν αναμένεται να είναι τόσο «εύκολος» στις διαπραγματεύσεις αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του καθεστώτος στην συνάντησή του με τον Κιμ που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ