ΚΟΣΜΟΣ

Αποζημίωση... 4 δολαρίων στην οικογένεια Αφροαμερικανού που σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού

Αποζημίωση... 4 δολαρίων στην οικογένεια Αφροαμερικανού που σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού
Pixabay

Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε να δώσει αποζημίωση… 4 δολαρίων στην οικογένεια Αφροαμερικανού που έχασε τη ζωή του από πυρά αστυνομικού, σε μία υπόθεση που έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά.

Η αστυνομία έφτασε στο σπίτι του 30χρονου Gregory Vaughn Hill Jr μετά από μία καταγγελία για παραβίαση των ωρών κοινής ησυχίας. Ο άντρας είχε στην κατοχή του ένα όπλο κατά τη διάρκεια του συμβάντος, όμως δεν έχει επιβεβαιώνει το κατά πόσο ήταν γεμάτο ή όχι.

Ο 30χρονος, σύμφωνα με τους New York Times, άνοιξε την πόρτα του γκαράζ όταν του χτύπησαν οι αστυνομικοί, δεν έδωσε όμως σημασία και την έκλεισε και πάλι. Τότε, ένας από τους αστυνομικούς ξεκίνησε να πυροβολεί πετυχαίνοντας τον τρεις φορές, τη μία στο κεφάλι.

Κατά τη διάρκεια της δίκης για την υπόθεση, ο δικαστής ρώτησε τους ενόρκους αν η οικογένειά του θανόντος πρέπει να λάβει αποζημίωση. Οι ένορκοι, μετά από ώρες συζητήσεων, αποφάσισαν πως πρέπει να δοθεί ένα δολάρια στη μητέρα του για τα έξοδα της κηδείας και ένα δολάριο σε κάθε ένα από τα τρία παιδιά του.

Ακόμη, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η ευθύνη του αιματηρού είναι 100% του 30χρονου, κάτι που σημαίνει ότι το γραφείο του σερίφη είναι υποχρεωμένο να πληρώσει μόνο το 1% της αποζημίωσης προς την οικογένεια, κάτι που σημαίνει ότι θα λάβουν τέσσερα… σεντς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ