ΚΟΣΜΟΣ

Χριστοδουλίδης: Ελπίζω οι εξελίξεις στην Τουρκία να μην οδηγήσουν σε σκληρότερη στάση στο Κυπριακό

Χριστοδουλίδης: Ελπίζω οι εξελίξεις στην Τουρκία να μην οδηγήσουν σε σκληρότερη στάση στο Κυπριακό
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Την ελπίδα, η συνεργασία Ερντογάν - Μπαχτσελί να μην οδηγήσει σε ακόμα πιο σκληρή στάση στο Κυπριακό, διατύπωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος, ωστόσο, εκτιμά ότι δεν αναμένεται να υπάρξουν ουσιώδεις αλλαγές σε ό,τι αφορά τη στάση της Άγκυρας στο Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές θέσεις, μετά το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών

Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε στο ΡΙΚ ότι η Λευκωσία αναμένει πως η Άγκυρα θα δώσει αμέσως την έγκρισή της για αποστολή προσωπικότητας εκ μέρους του γγ των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να διερευνηθούν οι προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, τηλεφώνησε χθες βράδυ στον Ταγίπ Ερντογάν και τον συνεχάρη για την εκλογική του επιτυχία.

Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι ανάμεσα τα βασικά θέματα στις σημερινές ελληνοκυπριακές εφημερίδες.

Οι τίτλοι είναι:

«ΑΛΗΘΕΙΑ»: «Θρίαμβος Ερντογάν από τον πρώτο γύρο».

«ΠΟΛΙΤΗΣ»: «Μία από τα ίδια στις τουρκικές εκλογές, με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης να επιβεβαιώνει την ισχύ του. Επικράτηση Ερντογάν με εθνικιστικά βαρίδια».

«ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»: Γκρίζα νίκη από Ερντογάν. Κέρδισε το στοίχημα των εκλογών, που αφήνουν, ωστόσο, την Τουρκία μοιρασμένη στα δύο».

«ΧΑΡΑΥΓΗ»: «Ταγίπ Ερντογάν κυρίαρχος στην Τουρκία. Συμπλοκές σε εκλογικά κέντρα. Τρεις νεκροί στο Ερζερούμ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ