ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ακτιβιστές αλυσοδέθηκαν διαμαρτυρόμενοι για τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης

Ιταλία: Ακτιβιστές αλυσοδέθηκαν διαμαρτυρόμενοι για τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης
greenreport.it

Περίπου πενήντα ακτιβιστές του δικτύου #restiamoummani (ας μείνουμε ανθρωπιστές) αλυσοδέθηκαν συμβολικά σήμερα το πρωί μπροστά από το υπουργείο Μεταφορών της Ιταλίας για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο των ιταλικών λιμανιών στα πλοία των μη κυβερνητικών οργανώσεων που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες που διασώζονται στη Μεσόγειο.

Αρμόδια για τα λιμάνια είναι τόσο το υπουργείο Μεταφορών όσο και το Εσωτερικών.

«Μπλόκο» Σαλβίνι στα ξένα πλοία που διασώζουν μετανάστες και πρόσφυγες

Οι ακτιβιστές εξήγησαν στον Τύπο ότι με αυτό τον τρόπο θέλησαν «να διαμαρτυρηθούν με ειρηνικό και μη βίαιο τρόπο κατά της τρέχουσας πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία με τη συνενοχή της ΕΕ, αυξάνει με εντυπωσιακό τρόπο τον αριθμό των ανθρώπων που πεθαίνουν κατά τον διάπλου προς τις ευρωπαϊκές ακτές».

Chained


greenreport.it

Φορώντας αλυσίδες στα πόδια και τα χέρια τους και τα πορτοκαλί γιλέκα διάσωσης, οι ακτιβιστές κρατούσαν πανό που κατήγγειλαν «Το Ναυάγιο του Κράτους» και «Το Ναυάγιο των Δικαιωμάτων».

chained 3

greenreport.it

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι αποφάσισε στις αρχές Ιουνίου να κλείσει τα ιταλικά λιμάνια στις ΜΚΟ που σώζουν πρόσφυγες και μετανάστες στη Μεσόγειο, κατηγορώντας τες ότι είναι συνεργοί των διακινητών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ