Ερντογάν για Κυπριακό: Εάν λυθεί, θα λυθεί
Πηγή: REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Για το Κυπριακό μίλησε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του προς τα Κατεχόμενα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ επικαλούμενο ρεπορτάζ της Hurriyet.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου της τουρκικής εφημερίδας, που ήταν παρούσα, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην περίοδο του σχεδίου Ανάν, τη συνάντησή του με τον τότε γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν, τις συναντήσεις στο Νταβός αλλά και το τι έγινε στο Μπούργκενστοκ.

Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, από τότε μέχρι σήμερα η ελληνοκυπριακή πλευρά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εγκαταλείπει το «τραπέζι» ενώ η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», όπως αποκάλεσε την τουρκοκυπριακή πλευρά,«μένει εκεί με αποφασιστικότητα».

«Από δω και πέρα εμείς και πάλι θα διαφυλάξουμε τις θέσεις μας. Αλλά ως πότε; Δεν είναι εύκολο να βρεις μια απάντηση σε αυτό. Αλλά αργά ή γρήγορα ως κράτος εμείς, ως Τουρκική Δημοκρατία, θα πρέπει σίγουρα να πάρουμε μια απόφαση. Εάν λυθεί θα λυθεί (το Κυπριακό). Εάν όχι, τότε το τι θα γίνει από τώρα και στο εξής θα τους πούμε `να το σκεφτείτε και εσείς` και εμείς θα κάνουμε το βήμα μας». Το ίδιο σημαντικοί με τους Τούρκους πολίτες είναι τα αδέρφια τους στην "τδβκ", είπε ο κ. Ερντογάν και γι` αυτό θα συνεχίσουν να προσφέρουν στους Τ/κ τη στήριξη που μπορούν, όπως έκαναν μέχρι τώρα.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!