ΚΟΣΜΟΣ

Μάθημα μεγαλοψυχίας σε μαχητές του ISIS

Μάθημα μεγαλοψυχίας σε μαχητές του ISIS
Σαφέστατο και εμφατικό το μήνυμα που δόθηκε από Σύρους αντάρτες σε μαχητές του ISIS

Σε μία κίνηση που αποτελεί παράδειγμα μεγαλοψυχίας και δίνει σκληρές απαντήσεις στην τζιχαντιστική προπαγάνδα προχώρησαν Σύροι αντάρτες, οι οποίοι έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο το οποίο αν και αρχικά μοιάζει με αντιγραφή παλαιότερων βίντεο του ISIS με εκτελέσεις «αντιπάλων» τους, έχει εντελώς διαφορετική κατάληξη...

Στο συγκεκριμένο βίντεο απαθανατίζονται τζιχαντιστές, γονατισμένοι στο έδαφος να περιμένουν τη στιγμή που θα εκτελεστούν από τους Σύρους αντάρτες. Είναι μάλιστα ντυμένοι με την πορτοκαλί στολή που έγινε γνωστή από τους κρατούμενους του Γκουαντάναμο και εδραιώθηκε στη μνήμη όλων από τις εκτελέσεις του ίδιου του ISIS.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους χάνουν κάθε ελπίδα για ζωή όταν ακούν τα μέλη της al-Shamiyya Front (οργάνωση ανταρτών με έδρα το Χαλέπι) να τραβούν από τις θήκες τα όπλα τους για να τους εκτελέσουν. Και τότε συμβαίνει κάτι το εντελώς απροσδόκητο.

Στο βίντεο εμφανίζεται το μήνυμα «οι μουσουλμάνοι δεν είναι εγκληματίες», οι αντάρτες βάζουν ξανά τα όπλα στις θήκες και αφού φανερώνουν τα πρόσωπά τους βγάζοντας τις κουκούλες, απομακρύνονται!

Λίγο αργότερα, μπροστά στους γονατισμένους τζιχαντιστές εμφανίζεται ένας άλλος Σύρος αντάρτης, ο οποίος μετά από κήρυγμα, τους δείχνει το έλεος που οι ίδιοι οι μαχητές του ISIS δεν έδειξαν σε πολλά αθώα θύματά τους.

«Για τους πρωταθλητές της επανάστασής μας και την ελπίδα του λαού μας, η δικαιοσύνη θα μας καθοδηγήσει. Το Ισλάμ μάς χρειάζεται», τονίζει ο σεΐχης Mohammed Khatib, πρόεδρος του «γραφείου της Σαρίας» της al-Shamiyya, απευθυνόμενος στους τζιχαντιστές και συμπληρώνει:
«Σας δείξαμε έναν δρόμο, μια διέξοδο. Δεν επιδιώκουμε καμία φήμη. Αν θέλετε ακόμα να μας σκοτώσετε, εδώ είναι τα ξίφη μας, όμως οι εκτελέσεις θα ενισχύσουν απλά την πίστη μας. Η ευγένεια είναι η παραδοχή της ζωής μας».

Όπως προκύπτει από διεθνή Μέσα, οι τζιχαντιστές φυλακίστηκαν για τα εγκλήματα που είχαν διαπράξει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ