ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Γνωρίζουμε περισσότερα για την υπόθεση Κασόγκι από όσα έγιναν γνωστά

Ερντογάν: Γνωρίζουμε περισσότερα για την υπόθεση Κασόγκι από όσα έγιναν γνωστά
REUTERS/Osman Orsal

Συνεχίζεται το θρίλερ γύρω από την υπόθεση της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε επαρχιακά μέλη του κόμματος (AKP) στο κοινοβούλιο, δήλωσε ότι ο γενικός εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας επρόκειτο να συναντηθεί με τον εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης την Κυριακή.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε πως το Ριάντ θα πρέπει να αποκαλύψει την ταυτότητα του «τοπικού συνεργάτη» ο οποίος σκόπιμα πήρε το πτώμα του Κασόγκι από τους πράκτορες της Σαουδικής Αραβίας, μετά την δολοφονία του δημοσιογράφου στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Οκτωβρίου.

Ο Ερντογάν κάλεσε επίσης για ακόμη μια φορά την Σαουδική Αραβία να αποκαλύψει την τοποθεσία που βρίσκεται το πτώμα του Κασόγκι, τονίζοντας ότι η Τουρκία έχει περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση, από αυτές που έχει δημοσιοποιήσει μέχρι τώρα.

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μίλησε τηλεφωνικά με τον Σαουδάραβα ΥΠΕΞ Αντέλ αλ-Τζουμπέιρ, όπως γνωστοποίησε πηγή, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό τι συζήτησαν οι δύο άνδρες.

Η Ρωσία δεν αμφισβητεί το Ριάντ

Η Ρωσία δεν έχει λόγο να αμφισβητήσει τις δηλώσεις του βασιλιά και του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας ότι η βασιλική οικογένεια δεν εμπλέκεται στη δολοφονία του δημοσιογράφου ανακοίνωσε με τη σειρά του το Κρεμλίνο.

«Κανείς δεν θα πρέπει να έχει λόγους να μην τους πιστεύει», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη, προσθέτοντας ότι το Κρεμλίνο χαιρετίζει τις έρευνες για τη δολοφονία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ