ΚΟΣΜΟΣ

Αισιόδοξος ο Ντράγκι για συμφωνία Κομισιόν - Ιταλίας

Αισιόδοξος ο Ντράγκι για συμφωνία Κομισιόν - Ιταλίας
REUTERS/Ralph Orlowski

Αισιόδοξος ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία Ιταλίας- Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Μπορώ να πω μόνον ότι υπάρχει διάλογος. Πίστευα ανέκαθεν ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία», δήλωσε ο Ντράγκι.

Παράλληλα, τόνισε ότι «οι χώρες με υψηλό δημόσιο χρέος πρέπει να το μειώσουν, διότι με τον τρόπο αυτό, γίνονται ισχυρότερες».

«Δεν θέλω, όμως, να προσθέσω κάτι άλλο», κατέληξε ο Μάριο Ντράγκι.

Νωρίτερα, κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι η ιταλική κυβέρνηση θα συνέλθει απόψε για να συζητήσει πιθανή μείωση του στόχου της για το έλλειμμα.

Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να ανοίξει εκ νέου τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Ρώμη και τις Βρυξέλλες, ώστε να αποφευχθεί μια πειθαρχική διαδικασία εναντίον της Ιταλίας.

Ο κίνδυνος αυτός είναι πλέον ορατός για τη Ρώμη, μετά την παρουσίαση του σχεδίου προϋπολογισμού της για το 2019 και την αναθεώρηση των δημοσιονομικών της στόχων σε σχέση με αυτούς που είχαν συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Την Παρασκευή, η ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera έγραφε ότι ο Ιταλός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων σκέφτεται την παραίτηση λόγω της διαμάχης με τις Βρυξέλλες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ