ΚΟΣΜΟΣ

Ανάρπαστο το βίντεο από μπουγέλωμα του Ουκρανού ΥΠΕΣ στον κυβερνήτη της Οδησσού

Ανάρπαστο το βίντεο από μπουγέλωμα του Ουκρανού ΥΠΕΣ στον κυβερνήτη της Οδησσού
Video Capture

Πραγματική θραύση κάνει στο διαδίκτυο βίντεο που καταγράφει τον καβγά του πρώην προέδρου της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακσβίλι που είναι τώρα κυβερνήτης της Οδησσού και του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αρσέν Αβάκοφ, σε σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στη χώρα.

Μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ είχε περισσότερες από 300.000 views στις δυο πρώτες ώρες όταν και αναρτήθηκε από τον Αβάκοφ στο λογαριασμό του στο Facebook.

Οι δυο αξιωματούχοι ανταλλάσσουν ύβρεις και εκτοξεύουν βαριές κατηγορίες για διάφορα ζητήματα σε έναν εξαιρετικά τεταμένο διάλογο.

Τι ελέχθη μεταξύ των δυο αντρών

«Θα αποδείξω ότι είστε ένας κλέφτης, εσείς προσωπικά. Όλη η χώρα το γνωρίζει» είπε ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας στον υπουργό, ο οποίος κατόπιν εκτόξευσε ένα ποτήρι νερό εναντίον του.

«Κάθαρμα» απάντησε ο Αβάκοφ. Και συνέχισε: «Οδήγησες την χώρα σου στα άκρα, άφησε ήσυχη τη δική μου».

«Της χώρας σου; Εγώ είμαι Ουκρανός πολίτης!» φώναξε ο Σαακασβίλι, που έλαβε ουκρανικό διαβατήριο προτού θέσει υποψηφιότητα τον Μάιο για την θέση του κυβερνήτη της Οδησσού.

«Και εγώ είμαι Ουκρανός πολίτης» ούρλιαξε ο υπουργός.

«Και εσύ είσαι ένας ψεύτης, ένας κλόουν, μπ@δέλο!», ανταπάντησε ο Σαακσβίλι.

Ο πρόεδρος Ποροσένκο ανακοίνωσε τη λήξη της συνεδρίασης ενώ ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσενιούκ, που καθόταν πιο πέρα, ενεπλάκη και αυτός στον καβγά.

«Ψεύτης, να τι είσαι!» κατηγόρησε τον Σαακασβίλι. Και συμπλήρωσε: «Σε καλέσαμε στην χώρα μας για να προσφέρεις, όχι για πολιτικά τεχνάσματα».

Ο Σαακασβίλι είναι στενός συνεργάτης του προέδρου, κατηγορεί όμως εδώ και εβδομάδες την κυβέρνηση του Αρσένι Γιατσενιούκ για διαφθορά, κυρίως διότι απέρριψε την ιδιωτικοποίηση ενός εργοστασίου χημικών της Οδησσού, ενώ οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν ότι προσπαθεί να το πουλήσει στους Ρώσους, παρά τη συνεχιζόμενη κρίση στις σχέσεις Κιέβου - Μόσχας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ