Την ανησυχία του για τα όσα εκτυλίσσονται στους ευρωπαϊκούς δρόμους εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας ότι η Τουρκία είναι ενάντια στο «χάος που έχει προκληθεί από τα κίτρινα γιλέκα», ενώ έκανε λόγο για «δυσανάλογη χρήση βίας» από πλευράς των αστυνομικών δυνάμεων κατά των διαδηλωτών.

Διαβάστε επίσης

«Από τα βίντεο προκύπτει ότι τα ευρωπαϊκά μαθήματα δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας περιορίζονται μόνο στις σχολικές αίθουσες» δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Οι σκηνές από τις διαδηλώσεις των κίτρινων γιλέκων δείχνει την αποτυχία της Ευρώπης σε επίπεδο δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας. Τα τείχη της Ευρώπης για την ασφάλεια και την ευημερία δεν διαταράσσονται από μετανάστες ή μουσουλμάνους, αλλά από τους ευρωπαίους πολίτες» πρόσθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

«Όσοι τροφοδότησαν τα αντιμεταναστευτικά συναισθήματα και την ισλαμοφοβία για χάρη του πολιτικού λαϊκισμού, τώρα πέφτουν στις δικές τους παγίδες» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

 

 


Διαβάστε επίσης

Νεκρός διαδηλωτής των «κίτρινων γιλέκων»

Σύγκρουση τρένων στην Άγκυρα με νεκρούς και τραυματίες

«Απαράδεκτη» θα ήταν για τις ΗΠΑ μια νέα μονομερής επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία

Μενέντεζ: «Ο Ερντογάν καταλαβαίνει μόνο από κυρώσεις»