Ιταλία: Ευρωβουλευτής απαντά με διαζύγιο στο «ουρακοτάγκος»
Πηγή: EPA/MONTANA LAMPO

Άμεση και ξεκάθαρη απάντηση στο χαρακτηρισμό «ουρακοτάγκος» έδωσε η πρώτη μαύρη υπουργός στην ιστορία της Ιταλίας, η Σεσίλ Κιέντζε.

Όπως έγινε γνωστό, παίρνει διαζύγιο με το σύζυγό της, ο οποίος θα θέσει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος με τη σημαία της ακροδεξιάς Λέγκας.

Το θέμα ξεκίνησε όταν στελέχη του κόμματος του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, είχαν χαρακτηρίσει την τότε υπουργό Ενσωμάτωσης με το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) Κιέντζε «ουρακοτάγκο» .

Αλλά για τον – οσονούπω  - σύζυγό της, «ο Σαλβίνι είναι κατά βάση ένας καλός άνθρωπος. Είμαι βέβαιος ότι δεν είναι ρατσιστής». Αυτό δήλωσε ο Ντομένικο Γκρισπίνο στο ακροδεξιό ταμπλόιντ La Verita.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το διαζύγιο του ζευγαριού θα οριστοκοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου και θα επιβεβαίωσε ότι θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος της Λέγκας στην ιδιαίτερη πατρίδα του, πόλη Καστελφράνκο Εμίλια.

Η Κιέντζε, γεννηθείσα στο Κονγκό, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος διετέλεσε υπουργός Ενσωμάτωσης την περίοδο 2013-2014 και σήμερα είναι ευρωβουλευτής.

Και η ίδια από την πλευρά της γνωστοποίησε το τέλος του γάμου της μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού ο Γκρισπίνο ανακοίνωσε πρώτα την υποψηφιότητά του.

«Η ημερομηνία ακρόασης ενώπιον ενός δικαστή για να οριστικοποιηθεί το διαζύγιο μας – μια ακρόαση που έχω ζητήσει εδώ και μήνες – επιτέλους ήρθε», έγραψε η Κιέντζε.

Ο Ρομπέρτο Καλντερόλι, πρώην υπουργός και νυν αντιπρόεδρος της Γερουσίας έχει ήδη καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκισης για τον χαρακτηρισμό.

Ο Σαλβίνι δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο για το γεγονός, αλλά μια επίσημη σελίδα στο facebook του κόμματός του ανήρτησε ένα meme με τον ίδιο να χαμογελά, να παίζει βιολί και να γιορτάζει την είδηση.

51478146_2207040562672191_5124946455819190272_n.png

facebook
Διαβάστε επίσης