ΚΟΣΜΟΣ

Μέχρι και 48 χρόνια φυλακή αντιμετωπίζει ο ηθοποιός Τζάσι Σμόλετ για τη «στημένη» επίθεση

Μέχρι και 48 χρόνια φυλακή αντιμετωπίζει ο ηθοποιός Τζάσι Σμόλετ για τη «στημένη» επίθεση

Δικαστήριο του Σικάγο άσκησε 16 κατηγορίες κατά του ηθοποιού Τζάσι Σμόλετ για ψευδή κατάθεση στην αστυνομία, μετά τους ισχυρισμούς του ότι έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ο 36χρονος Σμόλετ, ένας μαύρος ηθοποιός, συνελήφθη στο τέλος του περασμένου μήνα με την κατηγορία της ψευδούς καταγγελίας στην αστυνομία. Είχε καταθέσει στις Αρχές την 29η Ιανουαρίου ότι δύο φερόμενοι υποστηρικτές του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τον είχαν χτυπήσει, είχαν βάλει μια θηλιά στο λαιμό του και τον είχαν περιλούσει με χλωρίνη.

Στην πραγματικότητα, είχε πληρώσει δύο αδελφούς για να τον χτυπήσουν, ώστε «να εκμεταλλευτεί τον πόνο και το θυμό» για τη ρατσιστική επίθεση και να προωθήσει την καριέρα του, σύμφωνα με την αστυνομία του Σικάγο.

Κάθε κατηγορία που του απήγγειλε το δικαστήριο τιμωρείται με ανώτατη ποινή φυλάκισης τριών ετών και πρόστιμο 25.000 δολαρίων.

Μετά τη σύλληψή του μάλιστα, ο χαρακτήρας του στα δύο τελευταία επεισόδια της δραματικής σειράς του Fox «Empire», κόπηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ