Πήρε μαζεμένη τη διατροφή του παιδιού της από τον πρώην άνδρα της, μισό αιώνα μετά
Πηγή: video grab

Της πήρε μισό αιώνα, άλλα έστω και τώρα κατάφερε να... εκδικηθεί τον πρώην σύζυγό της ο οποίος την άφησε μόνη με ένα μωρό και εξαφανίστηκε χωρίς να πληρώνει διατροφή.

Τα χρόνια πέρασαν και εκείνη έμαθε ξαφνικά πως μπορούσε ακόμα να διεκδικήσει τη διατροφή που ποτέ δεν κατέβαλλε ο πρώην της και πατέρας της κόρης της. Και αυτό έκανε! Τον βρήκε, τον πήγε στο δικαστήριο και θα λάβει ούτε λίγο, ούτε πολύ 150.000 δολάρια.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: η Τόνι Άντερσον, ηλικίας σήμερα 74 ετών, είχε παντρευτεί τον Ντον Λένχερτ το 1966, το ζευγάρι, ωστόσο, χώρισε δύο χρόνια αργότερα, αφού είχαν αποκτήσει μια κόρη.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας του διαζυγίου, δικαστήριο είχε διατάξει τον πατέρα να συμβάλει οικονομικά στην εκπαίδευση του παιδιού, έχοντας την υποχρέωση να καταβάλει 210 δολάρια τον μήνα, για 30 μήνες και κατόπιν 160 δολάρια τον μήνα εωσότου κλείσει τα 18.

Όμως, «η πρώτη επιταγή ήταν ακάλυπτη και κατόπιν εκείνος έφυγε για τον Καναδά με τη σύντροφό του, με την οποία απέκτησε άλλα δύο παιδιά. Εξαφανίστηκε» αφηγείται η Άντερσον.

Η ίδια, αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων στο Λος Άντζελες, κατάφερε να μεγαλώσει μονάχη της την κόρη της και να πληρώσει τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο. Όμως, η 70χρονη δηλώνει ότι αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, αφού πρέπει να ζήσει με τη σύνταξή της. Αναγκάστηκε, μάλιστα, να νοικιάσει ένα μέρος του σπιτιού της στο Κάρλσμπαντ, στη νότια Καλιφόρνια, και να συνεχίσει να εργάζεται με μερική απασχόληση.

Τον περασμένο χρόνο η Τόνι Άντερσον έμαθε ότι η νομοθεσία στην Καλιφόρνια δεν προβλέπει την παραγραφή της μη καταβεβλημένης διατροφής. Χάρη στο Διαδίκτυο, κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη του πρώην συζύγου της, που ζει πλέον στο Όρεγκον (δυτικές ΗΠΑ).

«Μου όφειλε 160 δολάρια τον μήνα, όμως αυτό ήταν πριν από 50 χρόνια. Σήμερα, είναι πολλά περισσότερα» είπε η Άντερσον στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KGTV. Με τους τόκους, 10% ετησίως, το ποσό υπερβαίνει τα 170.000 δολάρια, όμως σε εκείνη καταβλήθηκαν 150.000 δολάρια, στο πλαίσιο ενός συμβιβασμού μεταξύ των δύο αντίδικων.

«Πιστεύω ότι πανικοβλήθηκε λίγο» δήλωσε η Άντερσον, ερωτηθείσα για τον πρώην σύζυγό της, που ήταν παρών στο δικαστήριο.

«Κι είμαι πολύ χαρούμενη, διότι εγώ ήμουν σε κατάσταση πανικού όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα, είναι η σειρά του».

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!