ΚΟΣΜΟΣ

Αναγκαστική επιστροφή αεροσκάφους λόγω... αρουραίου

Αναγκαστική επιστροφή αεροσκάφους λόγω... αρουραίου
Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, αεροσκάφος της Air India επέστρεψε στο αεροδρόμιο από το οποίο αναχώρησε λόγω παρουσίας αρουραίου στο εσωτερικό του Dhiraj Singh/Bloomberg via Getty Images/Ideal Images

Με πολύ μεγάλη καθυστέρηση έφτασαν στο Λονδίνο, τελικό προορισμό τους, 240 επιβάτες της Air India που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τη Μουμπάι. Υπεύθυνος γι αυτή την καθυστέρηση ήταν ένας... αρουραίος.

Πόση ζημιά μπορεί να κάνει, αλήθεια, ένας αρουραίος σε ένα αεροσκάφος; Τεράστια, είναι η απάντηση, καθώς αρέσκεται στο να μασάει μηχανικά καλώδια, η καταστροφή των οποίων προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του αεροπλάνου.

Μόνο τυχαίο δεν είναι λοιπόν το γεγονός ότι όταν ένας από τους επιβάτες πτήσης της Air India, ανέφερε στο πλήρωμα ότι είδε έναν απρόσκλητο επισκέπτη να περνά από μπροστά του, οι κυβερνήτες αποφάσισαν να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο της Μουμπάι.

Παρά την ενδελεχή έρευνα, ο αρουραίος δεν εντοπίστηκε ποτέ. Τη ζημιά όμως την είχε κάνει. Όπως την είχαν κάνει παλαιότερα και άλλοι εκπρόσωποι του είδους΄που είχαν τρυπώσει σε αεροσκάφη.

Τον περασμένο Ιούλιο, για παράδειγμα, πτήση της Αir India από το Νέο Δελχί προς το Μιλάνο, είχε όμοια εξέλιξη. Έπειτα από μαρτυρία επιβάτη για παρουσία αρουραίου, το αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο του Νέου Δελχί.

Air India flight turns back over rat scare

Tiffany Ap, Harmeet S. Singh by CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ