ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Έξαλλη... κουκουβάγια επιτίθεται σε περαστικούς

ΗΠΑ: Έξαλλη... κουκουβάγια επιτίθεται σε περαστικούς
Είναι να μην της μπεις στο μάτι... Clive Mason/Getty Images/Ideal Images

Το τελευταίο πράγμα που περιμένεις να σου συμβεί όταν βγαίνεις στο πάρκο για τρέξιμο, είναι να δεχθείς επίθεση από κουκουβάγια. Στο Όρεγκον αυτό είναι πλέον σύνηθες...

Πριν από περίπου ένα χρόνο, οι Αρχές στο Σάλεμ δέχονταν παράπονα πολιτών για μια κουκουβάγια που επιτίθεται και γρατζουνά. Τουλάχιστον τρία άτομα, μάλιστα, είχαν προβεί σε επίσημες καταγγελίες. Για καλή τύχη όλων, η κουκουβάγια εξαφανίστηκε, οι joggers μπορούσαν και πάλι να τρέξουν αμέριμνοι και ο κόσμος να περπατήσει στο δάσος χωρίς το άγχος της... έξαλλης κουκουβάγιας.

Για κακή τους τύχη, αντίθετα, η κουκουβάγια επέστρεψε πριν από λίγες ημέρες και όπως τονίζει στο Reuters η υπεύθυνη για την προστασία του πάρκου, Τίμπι Λάρσον, έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία της.

«Στο συγκεκριμένο σημείο γίνονται πλέον έργα. Κάθεται ήσυχη, δεν την ακούς και συνήθως επιτίθεται ξαφνικά και από πίσω. Πλέον, έχει βάλει στο μάτι εργαζόμενους στην κυβέρνηση, καθώς συχνάζει κοντά στο Καπιτώλιο», τονίζει χαρακτηριστικά η Λάρσον και συμβουλεύει τους πολίτες να φορούν καπέλο ή να κρατούν ομπρέλα αν πρόκειται να περάσουν από την περιοχή.

Πραγματική τρομοκρατία...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ