ΚΟΣΜΟΣ

Αγγλία: Άφησαν ανάπηρο κοριτσάκι με μουχλιασμένο σωλήνα σίτισης για πέντε μέρες (pic)

Αγγλία: Άφησαν ανάπηρο κοριτσάκι με μουχλιασμένο σωλήνα σίτισης για πέντε μέρες (pic)
Φωτογραφία αρχείου Pixabay

Σάλος προκλήθηκε στην Αγγλία, όταν το προσωπικό νοσοκομείου άφησε ανάπηρο κοριτσάκι παραμελημένο για πέντε ημέρες με αποτέλεσμα να υποστεί σημαντικά εγκαύματα στο σώμα της και να βρεθεί στα πρόθυρα του υποσιτισμού.

 

Συγκεκριμένα, η μητέρα της Layla, Sarah Bukorovic, κατήγγειλε πως βρίσκονταν σε πέντε μέρες αναμονή στο γενικό νοσοκομείο Royal Victoria Infirmary του Νιούκαστλ, για αντικατάσταση του σωλήνα σίτισης του πεντάχρονου παιδιού της, το οποίο υπέφερε από πόνους και πείνα, καθώς ο μόνος τρόπος για να τρέφεται είναι μέσω του σωλήνα.

Σύμφωνα με την 31χρονη μητέρα, μάλιστα, είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Το νοσοκομείο από την πλευρά του αναφέρει πως λυπάται για τη δυσαρέσκεια της κ. Bukorovic και ότι σκοπεύει να συζητήσει με την οικογένεια τους ισχυρισμούς της.

«Είμαι θυμωμένη που έπρεπε να υποφέρει τόσο πολύ. Γιατί τα παιδιά πρέπει να βιώνουν τέτοιες καταστάσεις» αναφέρει η 31χρονη, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Metro.

Η μητέρα της αναφέρει πως η μικρή Layla, που είναι ανάπηρη, έχει διαγνωστεί με 22 διαφορετικά προβλήματα. Όταν ήταν μόλις επτά εβδομάδων διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα και έκτοτε χρειάζεται μηχανική υποστήριξη για να απαπνέει.

Η αναπηρία της δεν της επιτρέπει να καταπιεί και αυτό σημαίνει πως μπορεί να τρέφεται μόνο μέσω του σωλήνα που πηγαίνει κατευθείαν στο έντερό της. Σύμφωνα με τη μητέρα της, ο σωλήνας σίτισης πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 12 μήνες.

Τελικά ο σωλήνας της μικρής αντικαταστάθηκε την περασμένη εβδομάδα, μετά από μία «μακρά διαδικασία», όπως αναφέρει η μητέρα.

«Όταν αφαίρεσαν τον παλιό σωλήνα, ήταν μουχλιασμένος και μαύρος. Είχε σε όλη της την κοιλιά μεγάλα δερματικά εγκαύματα».

Το μικρό κορίτσι είχε μεγάλη απώλεια βάρους και αναγκάστηκε να χάσει πολλές ημέρες μαθημάτων.

«Ελπίζω να μην αντιμετωπίσουμε το ίδιο τον επόμενο χρόνο. Οι τρεις τελευταίες φορές ήταν πραγματικά προβληματικές. Κάποιος πρέπει να ορθώσει ανάστημα» τονίζει η Sarah Bukorovic.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ