ΚΟΣΜΟΣ

Αεροσκάφος πετούσε στα 10.000 πόδια με ανοιχτή πόρτα

Αεροσκάφος πετούσε στα 10.000 πόδια με ανοιχτή πόρτα
CNN

Ένα αεροπλάνο με 163 επιβάτες αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο από όπου απογειώθηκε, μόλις 40 λεπτά μετά την αποχώρησή του, καθώς μία από τις πόρτες του δεν είχε κλείσει με ασφάλεια.

Το αεροπλάνο της νοτιοκορεάτικης χαμηλού κόστους εταιρείας Jin Air, εκτελούσε την πτήση Σεμπού (Φιλιππίνες) – Μπουσάν (Νότια Κορέα). Εκπρόσωπος της εταιρείας, επιβεβαίωσε το περιστατικό μιλώντας στο CNN, τονίζοντας πως το προσωπικό παρατήρησε ένα κενό στην πόρτα και ειδοποίησε τον πιλότο, ο οποίος επέστρεψε στο Σεμπού.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, το Boeing 737-800, πετούσε σε ύψος 10.000 ποδιών. Σύμφωνα με αξιωματούχο της εταιρείας, οι επιβάτες του αεροπλάνου ενημερώθηκαν άμεσα, με τον ίδιο να επισημαίνει πως δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Ωστόσο, μέσα ενημέρωσης της Ν. Κορέας, μετέδωσαν πως αρκετοί από τους επιβάτες παραπονέθηκαν για αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της επιστροφής.

Η Jin Air, τονίζει ότι στους επιβάτες παρασχέθηκε κατάλυμα και πως η πτήση πραγματοποιήθηκε 15 ώρες αργότερα, ενώ τους δόθηκε αποζημίωση 84,28 δολαρίων. Όπως υπογραμμίζει στο CNN αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών της Ν. Κορέας, οι αρχές εξετάζουν τα ακριβή αίτια του περιστατικού και αυτόν το μήνα σχεδιάζουν ελέγχους σε έξι εταιρείες χαμηλού κόστους: Jin Air, Air Busan, Jeju Air, Easter Jet, T'way Air και Air Incheon.

Open door forces passenger plane to turn back

By, Karla Cripps and HyoungJoo Choi, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ