ΚΟΣΜΟΣ

Σε καραντίνα πλοίο της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας λόγω κρούσματος ιλαράς

Σε καραντίνα πλοίο της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας λόγω κρούσματος ιλαράς

Σε καραντίνα στη νήσο της Σάντα Λουτσία τέθηκε ένα κρουαζιερόπλοιο το οποίο ανήκει στην εκκλησία της Σαηεντολογίας, καθώς μέλος του πληρώματος διαγνώστηκε με ιλαρά.

Όπως αναφέρει το CNNi, τo Freewinds, όπως ονομάζεται το πλοίο, μεταφέρει συνολικά 300 άτομα – πλήρωμα και επιβάτες – και τέθηκε σε καραντίνα σε λιμάνι της Καραϊβικής, όταν έγινε γνωστή η ασθένεια μέλους του πληρώματος.

Την Πέμπτη, το ιατρικό προσωπικό του κρουαζιερόπλοιου ζήτησε να σταλούν 100 δόσεις εμβολίου για ιλαρά, σύμφωνα με την Υπηρεσία Υγείας της Σάντα Λουτσία.

Οι επιβαίνοντες υποβάλλονται σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έχει κολλήσει κάποιος την ασθένεια.

«Οι συνεχείς έλεγχοι είναι απαραίτητοι καθώς η περίοδος επώασης της ιλαράς ποικίλει μεταξύ 10 και 12 ημερών, πριν εμφανιστούν συμπτώματα», αναφέρεται σε ανακοίνωση των γιατρών.

Ιατρικό προσωπικό αναφέρει πως δεδομένου του πόσο κολλητική είναι ασθένεια, είναι εξαιρετικά πιθανό να έχει μεταδοθεί και σε άλλους ασθενείς.

Το πλοίο έφτασε στο λιμάνι της Σάντα Λουτσία και ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει χθες, Πέμπτη, κάτι το οποίο δεν έγινε. To αμερικάνικο δίκτυο αναφέρει, ωστόσο, ότι αναχώρησε από το λιμάνι της νήσου σήμερα. Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Με πληροφορίες από: Church of Scientology cruise ship that is subject of measles quarantine has left St. Lucia, by Steve Almasy and Dakin Andone, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ