ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνες που κόβουν την ανάσα: Φάλαινα αναδύεται και βουτά μπροστά από το καΐκι ψαρά

Εικόνες που κόβουν την ανάσα: Φάλαινα αναδύεται και βουτά μπροστά από το καΐκι ψαρά
SCREEN GRAB

Μια μαγική και παράλληλα... τρομακτική εμπειρία έζησε ένας ψαράς στον κόλπο Μοντερέι, στην Καλιφόρνια όταν μια φάλαινα αναδύθηκε από τη θάλασσα και έκανε βουτιά μπροστά στη βάρκα του. 

«Ήταν αρκετά συναρπαστικό. Η εποχή των σολομών συμπίπτει με την περίοδο που οι μεγάπτερες φάλαινες επιστρέφουν στον Κόλπο του Μόντερεϊ για να τραφούν το καλοκαίρι και εκεί υπάρχουν εκατοντάδες βάρκες με ψαράδες. Η συγκεκριμένη φάλαινα αναπήδησε προηγουμένως αρκετές φορές και συχνά απλώς κάνουν αυτό το πράγμα. Ήμουν κάτω, για να τραβήξω φωτογραφία από ένα φινιστρίνι ώστε να είμαι κοντά στην γραμμή του νερού. Έτσι κατάφερα να έχω αυτήν την καταπληκτική λήψη. Αν ήμουν ψαράς, προφανώς θα χρειαζόμουν νέο εσώρουχο μετά από αυτό!», σχολίασε ο φωτογράφος Ντάγκλας Κροφτ.

Μαζί με τον Κροφτ ήταν και η ειδικός Κέιτ Κάμινγκς η οποία παρατηρεί φάλαινες. «Είχε πλάκα όλο αυτό. Η φάλαινα είχε αναπηδήσει ήδη αρκετές φορές αλλά μακριά από τον ψαρά. Ωστόσο ενίοτε όταν το κάνουν επανειλημμένα, συνηθίζουν να κατευθύνονται προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση όσο βρίσκονται κάτω από το νερό. Υπέθεσα πως το επόμενο "άλμα" θα ήταν κοντά στον ψαρά επειδή η φάλαινα κινούνταν προς αυτήν την κατεύθυνση. Βέβαια δεν περίμενα να ευθυγραμμιστεί τόσο τέλεια με τη βάρκα», είπε με τη σειρά της.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ